Yatağan Çayı'nda yüzlerce balık kıyaya vurdu

Muğla’nın Yatağan ilçesinden geçerek Çine Adnan Menderes Barajı'nı da besleyen Yatağan Çayı'nın Demirköprü Mevkii'nde toplu balık ölümleri meydana geldi.Mustafa AktaşMuğla’nın Yatağan ilçesinde, Yatağan Çayı'nın...

Yatağan Çayı'nda yüzlerce balık kıyaya vurdu

Muğla’nın Yatağan ilçesinden geçerek Çine Adnan Menderes Barajı'nı da besleyen Yatağan Çayı'nın Demirköprü Mevkii'nde toplu balık ölümleri meydana geldi.

Mustafa Aktaş

Muğla’nın Yatağan ilçesinde, Yatağan Çayı'nın Demirköprü Mevkii'nde toplu balık ölümleri meydana geldi.  Yatağan’da yaşayan Fatih Yaman, yürüyüş yapmak için gittiği Demirköprü mevkiinde, yüzlerce balığının çayın kıyısına vurduğunu fark etmesinin üzerine durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, sudan ve balıklardan numune aldı.

Yaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde yürüyüş amaçlı olarak Demirköprü mevkiine gelmiştim. Buraya geldiğim zaman çok ağır bir koku hissettim. Merak ederek çayın kıyısına indim. Bu sırada çok sayıda ölü balığın kıyıya vurduğunu fark ettim. Su çok pis ve kötü kokuyordu. Eskiden buraya gezmeye, dolaşmaya ve piknik yapmaya gelirdik. Ama şimdi burası rezalet halde. Çok can sıkıcı bir durum var ortada. Bunun üzerine yetkililere ulaşmak istedim çünkü vicdanımızı sızlatan bir görüntü var burada" diye konuştu.

Zaman zaman bölgede balık ölümlerinin gerçekleştiğini söyleyen Yaman, balık ölümlerinin tekrarlanmamasını diledi.

Yatağan ile Aydın'ın Çine ilçesinin sınırlarında yer alan Adnan Menderes Barajı'nı besleyen Yatağan Çayı'ndaki kirliliğin yöre tarımını olumsuz etkilediğini ileri süren Yaman, yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.