YATAĞAN BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE 80 TABLET

MUSTAFA AKTAŞCumhurbaşkanlığı Milli Eğitim Bakanlığınca Pandemi döneminde ‘sınırsız eğitim’ kampanyası kapsamında öğrencilere tablet dağıtımı devam ediyor. Yatağan Belediyesi tarafından bu kapsamda temin edilen 80...

YATAĞAN BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE 80 TABLET

MUSTAFA AKTAŞ

Cumhurbaşkanlığı Milli Eğitim Bakanlığınca Pandemi döneminde ‘sınırsız eğitim’ kampanyası kapsamında öğrencilere tablet dağıtımı devam ediyor. Yatağan Belediyesi tarafından bu kapsamda temin edilen 80 tabletin dağıtımı düzenlenen törenle başladı.

Yatağan Sağlık Meslek Lisesinde düzenlene törene; Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Şube Müdürü Hatice Karaca, Yatağan İlçe Milli eğitim Müdürü Osman Alemdar, Şube Müdürü Suat Ağı, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Tabletler, ilçe milli eğitim müdürlüğünce belirlenen öğrencilere veriliyor.

Burada konuşan Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “Yatağan Belediyesi olarak eğitime çok önem veriyoruz. Yatağan’da öğrencilerimiz için güzel hizmetler vermeye düşünüyoruz. Yatağan Gençlik Merkezi yakında tamamlanacak, Yatağan’a sinema salonu açılacak. 32 dönüm alana Millet bahçesi ihalesi Mart ayında yapılacak.  Geçtiğimiz yıllarda boşaltılan Cumhuriyet orta kulu yakında yeniden çok modern bir şekilde yapılacak. Ayrıca yeni Mahallede bir okul yeri daha araştırıyoruz. Toplu taşıma dışında kalan öğrencilerin servis ücretlerinin yarısını vermeye düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ TABLET DAĞITIMINI 5 MİLYONDAN 10 MİLYONA ÇIKARMAKTIR”

Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’de de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bilindiği üzere pandemi dolaysıyla eğitimde okullar kapandı inşallah eski günlere yakında döneriz. Okul bahçelerinde sınıflarda salonlarda öğrencileri görmeye çok özledik. Bugüne kadar Sınırsız Eğitim Projesi ile de birçok öğrenciye tablet ulaştırdık.  Muğla’nın eğitimine ivme kazandırmak için çalışıyoruz.  Sizlerin öncülüğünde, değişik derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, hayırseverlerin katkılarıyla öğrencilerimize televizyon, tablet, bilgisayar, modem ulaştırmış bulunmaktayız. Çocuklarımızın eğitim imkânlarından eşit bir şekilde faydalanması adına yürütülen bu çalışmalar ‘Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye’ hedefine ulaşmamızı sağlayacaktır. Hedefimiz tablet dağıtımını 5 milyondan 10 milyona çıkarmaktır. Yatağan Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz’e eğitime verdiği katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde ‘sınırsız eğitim’ kampanyası kapsamında öğrencilere tablet dağıtımı devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından 4 öğrenciye tabletleri takdim edildi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.