Yatağan Arıtmasında yer teslimi yapıldı

Kanalizasyonu tamamlanan Yatağan'ın arıtma tesisinin ihalesi İzmir İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğü'nde geçtiğimiz ay yapıldı. Yatağan Aşağıova mevkiinde 33 dönüm alan üzerine yapılacak olan Yatağan Arıtma Tesisi’nin...

Yatağan Arıtmasında yer teslimi yapıldı

Kanalizasyonu tamamlanan Yatağan'ın arıtma tesisinin ihalesi İzmir İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğü'nde geçtiğimiz ay yapıldı. Yatağan Aşağıova mevkiinde 33 dönüm alan üzerine yapılacak olan Yatağan Arıtma Tesisi’nin yer teslimi yapıldı.

Uzun zamandır Yatağan’ın en büyük sorunlarından olan arıtma tesisinin ihalesi İzmir İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğü'nde yapıldıktan sonra yer teslimi de yapıldı.

Yer teslimi yapılması için, İller Bankası İzmir 3. Bölge Müdürlüğü'nden Yapı Denetim Müdürü Metin Keleş ve teknik ekibi, ihaleyi alan Uğraş İnşaat yetkilisi Şener Balkay ve ekibi, Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, fen işleri yetkilileri ve İnşaat Mühendisi Cafer Karaöz önce belediyede bir toplantı yaptılar. Heyet daha sonra arıtmanın yapılacağı yer olan Yatağan Çayı Aşağı Ova mevkiindeki 33 dönümlük alana gitti ve firmaya yer teslimi yapıldı.

Yer teslim yapıldıktan sonra arıtma tesisinin bir yıl içersinde teslim edileceğini belirten Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık; “Bilindiği üzere daha önce 100 kilometrelik kanalizasyon tamamlanmış, arıtmanın yapılacağı Yatağan Çayı Aşağı Ova mevkiinde 33 dönümlük alan belediyemiz tarafından istimlâk edilmiş ve ÇED raporu da alınmıştı.

Yapılan ihale sonrasında ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan arıtma tesisimiz de kurulacak. İhaleyi Bodrum Gümüşlük Beldesi'nin su işini yapan Uğraş İnşaat aldı. İşin tamamı muhtemelen 6 milyon lira civarında olacak ve yarısını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılayacak. Ben bütün süreçte emeği geçen herkese, İller Bankası Genel Müdürlüğü'ne, İzmir İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü'ne şahsım ve halkım adına çok teşekkür ediyorum.

Arıtmanın tamlanmasından sonra Yatağan Çayı'nı eski haline getirmek için, ilgili kurumlar ve tüm tesislerle ortak çalışmalar yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.