Yatağan Arıtma Tesisi ihalesi yapıldı

Kanalizasyonu tamamlanan Yatağan ilçesinin arıtma tesisinin ihalesi İzmir İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. İhaleye 12 firma katıldı.Katılan firmaların ikisi ortaklık girişimi olduğu için 10 firma teklif mektubu...

Yatağan Arıtma Tesisi ihalesi yapıldı

Kanalizasyonu tamamlanan Yatağan ilçesinin arıtma tesisinin ihalesi İzmir İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. İhaleye 12 firma katıldı.

Katılan firmaların ikisi ortaklık girişimi olduğu için 10 firma teklif mektubu verdi.

Yatağan ilçesinden uzun zamandır ilçenin en büyük sorunlarından olan arıtma tesisinin ihalesi İzmir İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. Yapılan ihaleye 12 firma katıldı. Katılan firmaların ikisi ortaklık girişimi olduğu için 10 firma 4 milyon 218 TL ile 5 milyon 655 TL arasında teklif mektubu verdi. İhale sonucunu en geç 1 ay içersinde netleşip yer tesliminin yapılması bekleniyor. Yer teslim yapıldıktan sonra arıtma tesisinin 15 ay içersinde teslim edileceğini belirten Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık; “Bilindiği üzere daha önce 100 kilometrelik kanalizasyon tamamlanmış, arıtmanın yapılacağı Yatağan Çayı Aşağı ova mevkiinde 33 dönümlük alan belediyemiz tarafından istimlâk edilmiş ve ÇED raporu da alınmıştı.

Yapılan ihale sonrasında ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan arıtma tesisimiz de kurulacak. İşin tamamı muhtemelen 6 milyon lira civarında olacak ve yarısını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılayacak. Arıtmanın tamlanmasından sonra Yatağan Çayı'nı eski haline getirmek için, ilgili kurumlar ve tüm tesislerle ortak çalışmalar yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.