Yatağan Arıtma Nisan’da tamam

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Atık Su Arıtma Tesisi inşaatının planladığı gibi devam ettiğini ve 2014 yılının Nisan ayında tamamlanacağını bildirdi.Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık,  Yapımı...

Yatağan Arıtma Nisan’da tamam

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Atık Su Arıtma Tesisi inşaatının planladığı gibi devam ettiğini ve 2014 yılının Nisan ayında tamamlanacağını bildirdi.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık,  Yapımı devam eden atık su arıtma tesisi ve yapımı biten köpek barınağında incelemelerde bulundu .

Yatağan İlçesinde en büyük sorun olan ve yapımına 17 Ocak 2013 de başlayan atık su arıtma tesisinin yapımı hızla sürerken, tesisin 2014 Nisan ayında faaliyete geçeceği öğrenildi.

Yapımı devam eden atık su arıtma tesisi ve yapımı biten köpek barınağı geçici Rehabilitasyon merkezinde incelemelerde bulunan Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, yapılan çalışmalar hakkında atık su arıtma tesisini yapan Uğraş inşaat yetkililerinden ve köpek barınma evi için belediye veterinerinden bilgi aldı.

Üç dönemdir CHP den Belediye Başkanı seçilen önümüzdeki yerel seçimler için de aday adayı olan Işık; ‘İlçemizin en önemli eksiği olan atık su arıtma tesisi de Nisan ayında tamamlanarak faaliyete geçecek.  Ayrıca sokak köpekleri için geçici Rehabilitasyon merkezi açtık.  4 Milyon 218 bin 487 TL maliyetli tesis 23 dönüm alan içersinde 5 dönün inşaat alnına sahiptir. Tesiste 3 adet havalandırma 3 adet çökertme havuzu ve sosyal mekânlar bulunmaktadır.  Biyolojik bir arıtmadır.  Ayrıca 250 sokak köpeğinin barına bileceği köpek barınağı geçici Rehabilitasyon merkezi de faaliyete geçmiş bulunmaktadır’ dedi.

 “Yatağan’ı Kültür Şehri yapacağız”

İlçede bozuk yol bırakmadıklarını belirten, Başkan Işık,  bu güne kadar daha çok alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiğini, Yatağan’ı kültür şehri yapacaklarını da ifade etti.  Başkan Işık; ‘İlçede bozuk yol kalmadı,  atık su arıtma tesisin in’de tamamlanmasıyla, alt yapı sorunu bitecek.  Bundan sonraki hedefimiz,  Yatağan’ı kültür turizmine kazandırmak olacak.  Yatağan, Tarihi dokusu, doğal güzelliği ve jeoparkıyla kültür turizmine çok müsait’ şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.