Yatağan Anadolu Lisesi 8 ülkeye evsahipliği yapıyor

Yatağan Anadolu Lisesi'nin hazırladığı 'Avrupa Ortak Değeri Olarak Şarap' (Wine-an European Asset) isimli proje kapsamında proje ortağı 8 ülkeden yaklaşık 35 kişilik grup Yatağan Anadolu Lisesi'ne geldi. Proje kapsamında kültürler...

Yatağan Anadolu Lisesi 8 ülkeye evsahipliği yapıyor

Yatağan Anadolu Lisesi'nin hazırladığı 'Avrupa Ortak Değeri Olarak Şarap' (Wine-an European Asset) isimli proje kapsamında proje ortağı 8 ülkeden yaklaşık 35 kişilik grup Yatağan Anadolu Lisesi'ne geldi. Proje kapsamında kültürler arası alışverişe katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Avrupa Birliği Comenius Okul Ortakları 2012 Ulusal Proje Teklif Çağrıları çerçevesinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajansı tarafından 'Avrupa Ortak Değeri Olarak Şarap' projesi kabul edilen Yatağan Anadolu Lisesi proje kapsamında Almanya, İspanya, İtalya, Portekiz, Polonya, Hırvatistan, Litvanya ve Yunanistan'dan gelen proje ortaklarını misafir etti.

Öğrenci ve öğretmenlerden oluşan ekip için önce Yatağan Anadolu Lisesi bahçesinde kahvaltı hazırlandı ardından Yatağan'ın tarihi ve kültürel alanlarında geziler düzenleneceği belirtildi.

Konu hakkında bilgi veren Yatağan Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Şahan; “Proje 2012-2014 yılları arasında devam edecek.Katılımcı ülke sayısının çok olması ve bu ülkelerin birçoğunun İspanya, İtalya, Portekiz gibi üzüm yetiştiriciliği, şarap ve tarım konularında Avrupa 'da öne çıkan ülkelerden oluşması farklı eğitim sistemlerini inceleme imkânı verecek ve yenilik transferlerine imkân sağlayacaktır. Özellikle, bu proje Türkiye'nin ve ilimiz Muğla'nın Avrupa şarap endüstrisi tarafından tanınmasına, Avrupa literatürüne girmesine ve markalaşmasına önemli katkılar sağlayacaktır.

Yapılan toplantılar çerçevesinde Yatağan Anadolu Lisesi'nin “genel olarak şarabın divan edebiyatındaki mistik yeri, dini açıdan şaraba Avrupa toplumunun ve Müslüman Türk milletinin bakışı ve şarabın zararları üzerine çalışması kararlaştırılmıştır” dedi.

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.