YATAĞAN 23 NİSAN ORTAOKULUNDAN İKİ ETKİNLİK

Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan "Akif" filmi ve ‘bilime yolculuk’ adı altında iki etkinlik düzenledi.Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu öğrencileri,...

YATAĞAN 23 NİSAN ORTAOKULUNDAN İKİ ETKİNLİK

Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan "Akif" filmi ve ‘bilime yolculuk’ adı altında iki etkinlik düzenledi.

Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu öğrencileri, İstiklal Marşı'ın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan "Akif" filminde duygulu anlar yaşadı. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan 'Akif' filmini izlemek için öğretmenleri ile birlikte okul müdürlüğünün koordinesinde 13-14 Ekim tarihinde 16 okul servisi ile sinemaya giden 235 öğrenci, yaklaşık bir asır önce yaşananları beyaz perdede izledi.

Gençlerin yakın tarihini bilmesinin geleceklerine yön vermesi ve bu toprakların nasıl vatan toprağı olduğunu daha iyi anlayabilmesi için bu tür etkinliklere önem verildiğini okulun sosyal medya hesaplarından paylaşan Okul Müdürü Eray Özbek, Kurtuluş Savaşı'nın ruhunu yansıtan, vatan ve bayrak sevgisinin göstergesi olan İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un yaşadıklarının gençlere aktarıldığı bu etkinlikle, öğrencilere unutamayacakları  bir gün yaşattıklarını ifade etti.

Düzenlenen diğer etkinlikte ise, Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu öğrencileri, Muğla Bilim Ve Sanat Merkezi (Muğla bilsem) işbirliği ile "bilime yolculuk" yaptı.

Dünya uzay haftası etkinlikleri çerçevesinde okulda düzenlenen etkinlikte,  astronomi temalı sunum, çerçevesinde atölye çalışması ve gökyüzü gözlemi gerçekleştirildi. Etkinlik, sputnik-1 ve etkileri gezegenlerin ve yıldızların büyüklüklerini karşılaştıran video,  ıss (uluslararası uzay istasyonu) Telefon Uygulamaları,  Uzay araştırmalarının hayatımıza kattıkları,  Space TUA (Türkiye Uzay Ajansı) Gök atlası yapımı ve kullanımı Gözlem: ISS geçişi, takımyıldızlar, Jüpiter ve Satürn olarak devam etti.

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.