Yat Limanı 707 bin TL kazandırdı

Marmaris Belediyesi Yat Limanı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde Belediye Bütçesine 707 bin TL gelir sağladı.Marmaris Belediyesi Yat Limanı, denizin korunması, işletmelere kazanç sağlama gibi getirilerinin yanı sıra belediye bütçesini...

Yat Limanı 707 bin TL kazandırdı

Marmaris Belediyesi Yat Limanı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde Belediye Bütçesine 707 bin TL gelir sağladı.

Marmaris Belediyesi Yat Limanı, denizin korunması, işletmelere kazanç sağlama gibi getirilerinin yanı sıra belediye bütçesini de hareketlendirdi.

Geçtiğimiz yıl denize atılan 58 tonozla modern bir görünüme kavuşturulan Marmaris Belediyesi Yat Limanı, denizin korunması, işletmelere kazanç sağlama gibi getirilerinin yanında belediye bütçesini de hareketlendirdi. Öncelikli hedefi, tekne ve motor yatlardan denize atılan çapa ile oluşan kirliliğin önlenmesi olan tonoz sisteminin ardından yat limanına konuk olan tekneler belediye bütçesine 6 aylık süreçte 707 bin lira kazandırdı.

Sırtını şehrin tarihi dokusunu yansıtan Kale Evleri'ne dayayan yeme-içme mekanları ve kafelerin yoğunlukta olduğu bölgeye görsel bir manzara da kazandıran Belediye Yat Limanı, 2 Nisan 21 Ekim tarihleri arasında 58 yata ev sahipliği yaptı. Aylık, 3 aylık, 6 aylık ve yıllık olarak sözleşme yapan teknelerden 336, 352 lira sözleşme tahsilat geliri, 230 bin 939 lira günübirlik tonoz palamar bağlama geliri ve 140 bin lira elektrik su satış geliri olmak üzere 707 bin 291 lira kazanç elde edildi. 200 yat kapasitesine sahip limanın önümüzdeki yıllarda daha da canlılık kazanması bekleniyor.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.