YAŞAM ALANINA BAZ ENGELİ

Menteşe’nin Ortaköy Mahallesinde özel bir şirket tarafından, çocukların spor faaliyetleri gerçekleştirdiği bir alana yakın bir mesafede kurulacak olan baz istasyonu mahalle sakinleri tarafından tepkilere neden oldu.HABER MERKEZİMuğla’nın...

YAŞAM ALANINA BAZ ENGELİ

Menteşe’nin Ortaköy Mahallesinde özel bir şirket tarafından, çocukların spor faaliyetleri gerçekleştirdiği bir alana yakın bir mesafede kurulacak olan baz istasyonu mahalle sakinleri tarafından tepkilere neden oldu.

HABER MERKEZİ

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesinde vatandaşların yaşam alanına yakın bir arazide özel bir şirket tarafından yapılmak istenen baz istasyonu mahalle sakinlerinin ortak endişesi haline geldi.

Yapılmak istenen baz istasyonun yerleşim alanına yakın olduğunu ve spor yapan çocuklar için risk taşıdığını dile getiren mahalle sakinleri, “Yaşam alanımızda baz istasyonu istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Baz istasyonu kurulacak alan için 3 yıldır gençlerin spor faaliyetlerini gerçekleştirebileceği ortam yaratmaya çalıştıklarını söyleyen Ortaköy Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uçar, “Spor alanının yakınında böyle bir baz istasyonunun kurulması spor yapan çocuklar için tehlikeli bir durum yaratacak” dedi.

“YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Yaylanın doğal kalması için mücadele edeceklerini dile getiren Ortaköy Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uçar, Muğla’daki yerel yönetimlere de alanın korunması için çağrıda bulundu. Hüseyin Uçar, “Bakanlıktan izin alınarak buraya baz istasyonu kurulmak isteniyor. Baz istasyonunda temelini atmışlar. Kurulacak baz istasyonunun yanında 70-80 dönümlük bir yer var. Yerleşime çok yakın bir yer. Yıllar içerisinde olimpik spor alanı olarak bırakılmış. 3 yıldan beri oraya halı saha yapılmak için uğraşıyoruz. Burası zaten atıl bırakılmış bir alan biz burayı güzelleştirmek için çalışıyoruz. 100 metre ileride futbol sahamız var ve buraya kapalı halı saha, spor alanlarının kurulması için talepte bulunduk.  İnsanların nefes alıp, spor yapabileceği bir alana dönüştürebilmek için çalışıyoruz. Spor alanının yakınında böyle bir baz istasyonunun kurulması spor yapan çocuklar içinde tehlikeli bir durum yaratacak. Biz buraya iyi şeyler yapalım diye uğraşıyorken ileride de bize sıkıntı olacağını düşündüğümüz için baz istasyonunu istemiyoruz. Buraya baz istasyonu yapılırsa buradaki halk bundan rahatsız olur. Yaşam alanımızın, yaylanın doğal kalması içinde çok uğraşıyoruz. Yaşam alanımızda baz istasyonu istemiyoruz. Biran önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 “BİZİM İÇİN UYGUN DEĞİL”

Baz istasyonlarının veya vericilerin kurulabileceği dağlık bir çok alan olduğunu dile getiren mahalle sakini Adem Zengin, çocukların spor yaptığı alana yakın bir yerde baz istasyonu konulmasını tuhaf bulduklarını ifade etti. Adem Zengin, “Baz istasyonu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait bir arazide futbol sahasına yakın bir alanda kurulacak. Baz istasyonları bilindiği gibi radyasyon yayıyor. Burada spor alanları ve evler olduğu için yakın bir alana baz istasyonu kurulması çok anlamsız. Ortaköy zaten çevresi dağlık bir mahalle. Verici veya baz istasyonlarının kurulabileceği çok alan var. Çocukların spor yaptığı bir alana yakın yerde baz istasyonu konulmasını tuhaf bulduk. Baz istasyonun orada kurulması bizim için uygun değil. Bu iş yapıldıktan sonra dönüşü de olmaz. Bu alan yakın yerlerde oturan vatandaşlar da CİMER’e şikayette bulundu. Ortaköy halkı olarak yaşam alanımızın içerinde baz istasyonu istemiyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.