Yasaksız İlk Cumartesi Vatandaşlar Kendini Sokağa Attı

Hafta sonları uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle uzun bir aradan sonra yasaksız geçen Cumartesi gününde vatandaşlar kendini sokağa attı. Erken saatlerde evlerinden sokağa çıkan vatandaşların yürüyüş,...

Yasaksız İlk Cumartesi Vatandaşlar Kendini Sokağa Attı

Hafta sonları uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle uzun bir aradan sonra yasaksız geçen Cumartesi gününde vatandaşlar kendini sokağa attı. Erken saatlerde evlerinden sokağa çıkan vatandaşların yürüyüş, market alışverişi ve alışveriş için mağazalarına gittiği görüldü.

Sinem Karakaya

Uzun bir aradan sonra yüksek risk grubunda bulunan Muğla’da cumartesi günü sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla Menteşeliler yeniden sokağa çıktı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde restoran, lokanta, kafeterya, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler sabah 07.00 itibarıyla yüzde 50 kapasite ile kapılarını açtı. Sabahın erken saatlerinde vatandaşların sokağa çıkarak kafe ve restoranlarda oturduğu görüldü.

Yaşlılar ise yürüyüş yaparken, banklarda güzel havanın tadını çıkardı.

KAFE VE RESTONRALARA HES KODU İLE GİRİLDİ

Öte yandan kafe ve restoran gibi yerlerde tedbirler elden bırakılmadığı görüldü. Kafelerde vatandaşların HES kodu sorgulaması yapılarak, mekanın kapasitesine göre müşteri alımı yapıldı.

Cumartesi günü 60 yaş üzeri vatandaşlar saat 10:00-14:00 arasında sokağa çıkarken 20 yaş ve altı vatandaşlar ise 14:00-18:00 arasında sokağa çıktı.

SIKI DENETİM YAPILDI

Uzun zamandır hafta sonu kısıtlaması nedeniyle sahillere gidemeyen vatandaşlar kısıtlamanın cumartesi günü kaldırılmasıyla sahil ve plajlara gelerek yoğunluk oluşturdu.

"Sakin Kent" unvanına sahip Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi'nde bazı vatandaşlar sahillerdeki kafelerde otururken bazıları yürüyüş yaptı, bisiklete bindi.

Akyaka'da Jandarma ekipleri tarafından sahilde ve liman bölgesinde denetim gerçekleştirildi. Drone ile de havadan kontroller yapıldı.

Sahilde bulunanlara maske ve sosyal mesafe konusunda uyarıda bulunan ekipler, araçlardan da salgının halen bitmediği, Muğla'nın riskli iller arasında yer aldığı yönünde bilgilendirme yaptı.

YENİ DİNAMİK DENETİM SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Yeni dinamik denetim süreci döneminde denetim yapan, esnaf ve vatandaşın taleplerini dinleyen Muğla Valisi Orhan Tavlı ‘Kontrollü Normalleşme Süreci Denetimleri’ kapsamında bir kez daha sahada alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Vali Orhan Tavlı, denetimlerinde vatandaşlara kurallara uymalarını teşvik etmek amacıyla maske ve hijyen seti hediye etti.

İl genelinde denetim ekiplerince vatandaşlara, Temizlik, Maske, Mesafe ve tüm kurallara uymaları konusunda uyarılar yapıldı.

Ayrıca denetimler sadece ekiplerce değil kent güvenlik yönetim sistemleri ile tedbirlere aykırı uygulamaların görüntülerden tespit edilmesi durumunda da yaptırım uygulanabileceği belirtildi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.