Yas tutmayacağız YAŞATACAĞIZ…

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk  ölümünün 75. Yıldönümünde yarın bütün ülke genelinde ve Muğla’da düzenlenen törenlerle anılıyor.Muğla’daki anma törenleri ve etkinlikleri yarın...

Yas tutmayacağız YAŞATACAĞIZ…

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk  ölümünün 75. Yıldönümünde yarın bütün ülke genelinde ve Muğla’da düzenlenen törenlerle anılıyor.

Muğla’daki anma törenleri ve etkinlikleri yarın saat 08.55’de Muğla Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenklerinin sunulması ile başlayacak. Ata’mızın ölüm saati olan saat 09.05’de Sirenler çalmaya başlayacak, Saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşımız okunacak.

Buradaki töreninin sona ermesinin ardından Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde bir anma programı düzenlenecek. Saat 09.30’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak olan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından Muğla Fen Lisesi tarafından hazırlanan “ Mustafa Kemal’i Anlama Orotoryosu” adlı program gerçekleştirilecek.

Saat 11.00’de ise Atatürk’e Saygı Gençlik Koşusu’nun21’incisi koşulacak. Yarışlar Veteranlar, Bayanlar ve Erkekler olmak üzere 3 ayrı ketegoride yapılacak. Atatürk’ü Anma Etkinlikleri saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda dereceye giren sporcuların ödüllerinin verilmesi ile son bulacak.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.