Yaraş’ta Düğün 1960 sahnelendi

Yaraş Mahallesinde tiyatro topluluğu kuran kadınlar, kendileri yazdıkları “Yaraş’ta Düğün 1960” adlı oyunlarını sahnelediler. 1960’lı yıllarda bir köy düğününün canlandırıldığı oyunda, Yaraşlı mahallesi kadınlarına...

Yaraş’ta Düğün 1960 sahnelendi

Yaraş Mahallesinde tiyatro topluluğu kuran kadınlar, kendileri yazdıkları “Yaraş’ta Düğün 1960” adlı oyunlarını sahnelediler. 1960’lı yıllarda bir köy düğününün canlandırıldığı oyunda, Yaraşlı mahallesi kadınlarına erkeklerde eşlik etti.

Menteşe Belediyesi ve Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisinin destekleriyle çalışmalarını tamamlayan topluluk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde il oyunlarını sahnelediler.

Yaraş Mahallesi kadınlarını cesaretleri nedeniyle tebrik eden Başkan Gümüş, “Belediye olarak kırsal mahallelerimizde yaşayan kadınların sosyal hayata katılmalarını önemsiyor ve destekliyoruz. Bugün burada köyde yaşayan kadınlarında fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gördük. Hepsini yürekten kutluyor, tebrik ediyorum.” dedi.

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Funda Karadağ Dural da amaçlarının kırsalda yaşayan kadınların istedikten sonra neler yapabileceğini göstermek olduğunu ifade etti.

Yaraş Mahallesi kadınlarını oyuna hazırlayan tiyatro eğitmeni Ayhan İçöz ise oyunda Türkiye'de ilk defa doğaçlama tiyatro yöntemi ile 1960 yılındaki örf, adet ve gelenekleri sahneye taşıdıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından "Yaraş'ta Düğün 1960" oyunu sahnelendi. Oyunda, kadınlar eşleri ve çocuklarıyla 1960'lı yıllarda bir köy düğününde yaşananları canlandırdı. Oyun sonunda salonu dolduran izleyiciler kadınları başarılı performanslarından dolayı uzun süre ayakta alkışladı.

Programa onur konuğu olarak katılan Mersin'e bağlı Arslanköy'de kurduğu tiyatroyla dünyaya sesini duyuran ve bir reklam filminde de futbolcu Cristiano Ronaldo ile kameralar karşısına geçen Ümmiye Koçak da oyundan ve kadınların performanslarından çok etkilendiğini söyledi.

Yaraşlı Kadınlar uzun süre ayakta alkışlandığı oyuna Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Güven, Levent Ünver eşleriyle katılırken, Araştırmacı Gazeteci – Yazar Ünal Türkeş, Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Yaraş Mahallesi kadınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.