Yaralılar donmaktan kurtuldu

Fethiye’de seyir halinde olan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yola savrulan yarılalar donmaktan son anda kurtarıldı.Fethiye ilçesinde freni patlayan midibüsün takla atması sonucu 2’si ağır 8 kişi yaralandı....

Yaralılar donmaktan kurtuldu

Fethiye’de seyir halinde olan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yola savrulan yarılalar donmaktan son anda kurtarıldı.

Fethiye ilçesinde freni patlayan midibüsün takla atması sonucu 2’si ağır 8 kişi yaralandı. Yoldan geçen diğer sürücüler, eline geçirdiği örtülerle araçta yola savrulan ve soğuktan donmak üzere olan yaralıların imdadına koştu.

Kaza, Fethiye’ye bağlı Esenköy köyü Motokros Kavşağı’nda akşam saatlerinde meydana geldi. 7 yolcusuyla Antalya’dan Fethiye’ye doğru çıkan Ertan Ç. idaresindeki 48 FV 936 plakalı midibüs, Motokros Kavşağı’na geldiği sırada son ön tekerleği patladı. Zikzaklar çizerek ilerleyen midibüs kontrolden çıkarak takla attı. Yan yatan midibüs, bir süre sürüklendikten sonra orta refüje çarpıp tekrar kendi istikametinde dört teker üzerine kalktı.

Yaralılar battaniyelere sarıldı

Kazada araçta bulunan sürücü Ertan Ç. ile birlikte 7 yolcu yaralandı. Midibüsün takla attığı sırada kırılan camlardan dışarıya fırlayan yaralılardan bazıları karayoluna savruldu. Araçta sıkışan ve çevreye savrulan yaralıların imdadına yoldan geçen diğer sürücüler yetişti. Bir taraftan kazayı polis ve 112 Acil Servis ekiplerine haber veren vatandaşlar, diğer taraftan ellerine geçirdikleri battaniye ve örtü malzemeleriyle yaralıların imdadına koştu. Yoldan geçen araçlardan temin edilen örgülerle üzerleri örtülen yaralılar, 0 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında soğuktan donmaktan kurtarıldı.

Hurdaya dönen midibüsün içerisinde sıkışan yaralılar, Fethiye Belediyesi Oto Kurtarma ekiplerinin yoğun gayretleri sonucu sıkıştıkları yerlerden kurtarıldı. Yaralılar ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi ve özel hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. 8 yaralıdan 2’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza sonrası Antalya-Fethiye karayolu bir süre trafiğe kapalı kaldı. Jandarma ve polis ekipleri başka bir kazanın yaşanmaması için çevrede önlem aldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.