Yangınlara tankerli önlem

Yangına birinci derece hassa iller arasında ilk sırada gelen Muğla ve Aydın’ın dağ köylerinde orman yangınları ile mücadelede kullanılmak üzere 30’u Muğla’da, 8’i de Aydın’da kullanılmak üzere 38 su tankeri dağıtıldı.Muğla...

Yangınlara tankerli önlem

Yangına birinci derece hassa iller arasında ilk sırada gelen Muğla ve Aydın’ın dağ köylerinde orman yangınları ile mücadelede kullanılmak üzere 30’u Muğla’da, 8’i de Aydın’da kullanılmak üzere 38 su tankeri dağıtıldı.

Muğla ve Aydın’ın dağ köylerinde orman yangınlarına anında müdahale edebilmek amacıyla su tankerleri dağıtımı yapıldı. Çok amaçlı su tankerlerinin dağıtımı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman Tamirhane Şefliği bahçesinde gerçekleşti. 8’i Aydın ve 30’u Muğla olmak üzere 38 adet su tankının dağıtım törenine Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Güvençer, Orman varlığımız sadece ilimiz ve ülkemiz için değil tüm insanlar için can kaynağı. Orman teşkilatı yangınlarla mücadelede Avrupa’da birinci. Bu başarı uzun yıllardır devam ediyor. Geçmişte bugün sahip olduğumuz teknik imânların yüzde 10’una bile sahip değildik. Son 15 yılda Orman Teşkilatımız çok gelişti. Orman Bölge Müdürlüğümüze ait helikopter ve uçak yeterli sayıda var. Son yıllarda sadece hava araçlarını edinmedik. Hava araçlarının müdahalede kullanacakları su rezervlerini oluşturduk. Yangınlarla mücadele eden muhtarlarımıza, köy sakinlerine teşekkür etmeyi de ihmal etmemeliyiz. İl Özel İdaremiz 2009 yılından bugüne su tankı dağıtımı gerçekleştirdi. Orman Genel Müdürlüğümüz finanse ettiği 38 tankerin dağıtımını sağladı. Bu tankerlerin dağıtımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Muğla orman yangınları açısından çok hassas bölgede yer aldığını söyleyen Orman Bölge Müdürü Yıldırım, “Orman yangınları tüm kamuoyunun takip ettiği bir husus. Geçmiş yıllara göre orman yangınlarına müdahale konusunda daha iyiyiz. Tüm kamu kurumlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yangınlarla daha etkili mücadele etmek için bize uzak köylerimize su tankerlerini dağıtmak için buradayız. Bugüne kadar İl Özel İdaresi kaynakları ile 56 su tankeri dağıttık. Bugün de 8’i Aydın’a, 30’u Muğla’ya olmak üzere toplam 38 tankeri köy muhtarlarımıza teslim edeceğiz. Bu şekilde orman yangınlarına müdahaleyi daha erken yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından su tankerleri protokol üyeleri tarafından muhtarlara teslim edildi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.