Yangının çıkış sebebi belirlendi

Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangına sebep olduğu belirlenerek gözaltına alınan 60 yaşındaki H.G. isimli arıcı, jandarmadaki işlemlerinin ardından "Tedbirsizlik ve ihmal sonucu yangına sebebiyet verdiği" gerekçesiyle...

Yangının çıkış sebebi belirlendi

Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangına sebep olduğu belirlenerek gözaltına alınan 60 yaşındaki H.G. isimli arıcı, jandarmadaki işlemlerinin ardından "Tedbirsizlik ve ihmal sonucu yangına sebebiyet verdiği" gerekçesiyle adliyeye sevk edildi. Zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Marmaris'e bağlı Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde meydana gelen orman yangınını bölgede arıcılık yaptığı belirlenen H.G isimli arıcının çıkardığı belirlendi. Yangının çıkış sebebini araştıran ilçe jandarma ekipleri, alevlerin başladığı bölgede yaptığı incelemede yangının insan kaynaklı meydana geldiğini belirledi. Yangının çıkış noktasında arı kovanlarının bulunduğunu tespit eden ekipler, kovan sahibi H.G.'yi ifade için karakola götürdü. İfadesinde yangına kendisinin sebep olduğunu itiraf eden H.G., "Arı kovanlarına bakım için denizden tekne ile Çatalca kıyısına çıktım. Arıları sakinleştirmek için arıcı körüğünü yaktım kovan bakımını tamamladıktan sonra körüğün içindeki yanan koru kovanların arasına boşaltarak su döküp söndü diye bıraktım. tekneyle bölgeden ayrıldım Ancak, ben kıyıdan açıldıktan sonra körükten boşalttığım tütsünün rüzgarında etkisiyle kızılçam ormanını tutuşturduğunu tahmin ediyorum. Ben tekneyken dumanları gördüm. Ancak okumam yazmam olmadığından telefon taşımıyorum. Alevleri görünce kovanlarımı kurtarmak ve alevlere müdahale etmek için geri döndüm. Ancak rüzgar çok kuvvetliydi. Alevlerin yayılmasına engel olamadım. Kesinlikle kötü bir niyetim yoktu. Çok üzgünüm" dediği öğrenildi.

Zanlı ifadesinin tamamlanmasının ardından "Tedbirsizlik ve ihmal sonucu yangına sebep olmak" suçlamasıyla sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.