Yangın, AKUT şapşapları ile söndürüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan tarihi değirmenler tepesindeki makilik alanda bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın Akut ekiplerinin şap şapları sayesinde söndürüldü.Haber MerkeziTarihi değirmenler tepesinde henüz...

Yangın, AKUT şapşapları ile söndürüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan tarihi değirmenler tepesindeki makilik alanda bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın Akut ekiplerinin şap şapları sayesinde söndürüldü.

Haber Merkezi

Tarihi değirmenler tepesinde henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile bir anda büyüyen yangın değirmenler tepesinin etrafını sardı. Yaklaşık 3 hektarlık alanın yok olduğu yangına ise Akut ekipleri yetişti. 2 itfaiye aracı ve 8 Akut ekibinin yanı sıra söndürme çalışmalarına o an tepede bulunan vatandaşlarda katıldı. Yangına müdahale eden bir vatandaş ise "Memleket hepimizin memleketi, ben yukarda oturuyordum yangını gördüm yardım etmek için geldim” dedi.

ŞAPŞAPLAR İLE YANGINI SÖNDÜRDÜLER

Rüzgarın etkisi ile bir anda büyüyen yangına itfaiye ekipleri yetersiz kaldı. Çevrede bulunan vatandaşlar yangına müdahale etmesi için Akut ekibinden yardım istedi. 10 dakika içinde yangının bulunduğu bölgeye gelen 8 kişilik Akut ekibi ellerine aldıkları şap şap isimli yangın söndürme aletleri ile alevlerin içerisine daldı. 1 saat süren yangını 15 dakikada söndüren Akut ekibi Bodrum’daki 100. operasyonunu da gerçekleştirmiş oldu. Bodrum Akut lideri Sadettin Uslu yangın ihbarı üzerine bölgeye geldiklerini belirterek, “Yangını ihbarından sonra hemen bölgeye hareket ettik. Şap şaplar ile yangına müdahale ettik. 100. operasyonumuz ise yangına müdahale olarak kayıtlara geçti” dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.