Yanan alanlara 5 milyon tohum ekildi

Muğla-Marmaris'te geçen yıl çıkan orman yangınında kül olan 460 dönüm alan, 5 milyon kızılçam tohumu ile 42 bin fidan dikilerek ağaçlandırıldı.Ağaçlandırılan alana 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

Yanan alanlara 5 milyon tohum ekildi

Muğla-Marmaris'te geçen yıl çıkan orman yangınında kül olan 460 dönüm alan, 5 milyon kızılçam tohumu ile 42 bin fidan dikilerek ağaçlandırıldı.Ağaçlandırılan alana 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele düzenlen suikast girişiminde şehit olan polis memurları Nedip Cengiz Eker ile Mehmet Çetin'in ismi verildi.

İlçeye bağlı Hisarönü mahallesi Bördübet mevkiinde 9 Mart 2016 tarihinde, bir arıcının yaktığı tütsünün sönmeyerek alev almasıyla başlayan orman yangınında kül olan 460 dönüm alana 42 bin kızıl çam fidanı ve yaklaşık 5 milyon tohum atıldı. Yanan alanda Orman İşletme müdürlüğü tarafından fidan dikme töreni düzenlendi. Düzenlenen törende yanan alana çocuklar ve kamu kurum kuruluşlarında görevli amirler birlikte fidan dikti.

Törende konuşan Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, 2016 yılında dikkatsizlik sonucu bu alanın yandığını belirterek, “Burada dikkatsizlik sonucu çıkan yangın rüzgarında etkisiyle büyüdü. Kısa zamanda büyüyen yangın akşam saatlerinde yağmurun da başlamasıyla 23:30 gibi kontrol altına alındı. Ancak her türlü çabamıza rağmen 460 dönüm ormanlık alanımız yok oldu. Yangının sönmesinin hemen ardından sahada temizlik çalışmalarımız başladı. Bugünde çalışmalarımızın son bölümü olan fidan dikimi ve tohumlama çalışmalarımıza sıra geldi. Bu alanda şu ana kadar 42 bin kızıl çam fidanı ve 250 kilogram yani yaklaşık 10 milyon tohum atıldı” dedi.

Demokrasi şehitlerinin adı yaşayacak

Hakan Zeybek, 15 Temmuz gecesi Hain Darbe Kalkışması sırasında Marmaris’te iki polisimizin şehit olduğunu hatırlatarak, “Buradan şehitlerimizin kederli ailelerine ve tüm polis teşkilatımıza baş sağlığı diliyorum. Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin şehitlerimizi İlçetme Müdürlüğümüz unutmayacak ve Unutturmayacak. Bugün burada genç ellerin toprakla buluşturduğu fidanlar onları adıyla yaşayacak. Burada bulunan 460 dönümlük orman alanı bundan sonra şehitlerimizin adıyla anılacak” dedi.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, 2016 yılında ormanın yanmasına kazayla da olsa sebep olan vatandaşın, halen tutuksuz yargılandığını belirtti. Zeybek Vatandaş hakkında halen hem ceza hem de tazminat davasının sürdüğünü, sadece ormanın, tazminat davasının 872 bin lira değerinde olduğunu belirtti.

Törene katılan Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici de yaptığı konuşmada eskisi gibi sadece ormansal ürün mantığıyla ormanlara yaklaşılmadığının altını çizerek, “Ormanlarımızda artık koruma kullanma dengesini sağlayarak, vatandaş ve kamunun kullanımı söz konusu, Ormanlarda uygun yerlere ticari ürünlerde dikiliyor. Vatandaş buralardan gelir elde ediliyor. Orman Müdürlükleri olarak artık sadece kereste üretimi mantığından çok daha ileri bir mantıklar ormanlarımızı hem koruyor hem de halkın yararına değerlendiriyoruz” dedi.Konuşmaların ardından Çocuklar ve Daire amirleri birlikte yangının başladığı noktaya sembolik olarak 500 adet kızıl çam fidanı dikti.(İHA)

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.