Yalıkavak meydanına kavuştu

Muğla’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Belde Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yenilenen meydan ile birlikte Atatürk Anıtı’nın açılışı gerçekleşti.Yalıkavak Belediyesi tarafından geçtiğimiz...

Yalıkavak meydanına kavuştu

Muğla’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Belde Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yenilenen meydan ile birlikte Atatürk Anıtı’nın açılışı gerçekleşti.

Yalıkavak Belediyesi tarafından geçtiğimiz kış aylarında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yenilenen meydan ve Atatürk Anıtı’nın açılışı için bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik öncesinde gerçekleştirilen kokteylde Yalıkavak’ya yaşayan yerli ve yabancı vatandaşların yanı sıra Ali Şen, Şansal Büyüka, Yurdaşen Karahasan, Devlet Sanatçısı ve Dünyaca Ünlü Orkestra Şefi Gürer Aykal gibi isimlerde yer aldı.

Yalıkavak’ta gerçekleşen birçok projeye gönüllü olarak destek veren ve beldede yaşayan yaşlılardan oluşan Hababam Takımı açılış programına tam kadro katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve üzerlerinde Hababam Takımı yazan tişörtleriyle dikkat çeken yaşlılara Başkan Mustafa Saruhan çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kokteylin ardından gerçekleşen açılış programına, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Yalıkavak Belediyesi Meclis üyelerinin, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, CHP Muğla eski milletvekilleri Fevzi Topuz, Fahrettin Üstün’ün yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

Programda konuşan Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan vatandaşların katılımıyla meydanın ruh bulduğunu belirterek şunları söyledi “Sizlerin katılımıyla bizim yapmış olduğu bu çalışma nihayete erdi. Bu gün gelişmiş ülkelerde kasabalarda mutlaka meydanlar vardır. Bu meydanlarda sürekli etkinlikler ve toplantılar düzenlenir. Bizimde burada bir meydanımız vardı ancak keşmekeş içerisindeydi. Bu meydan Yalıkavak’ta yatırım yapanların katkılarıyla yenilendi. Gece gündüz çalışarak bu işleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Mevcut meydanımızda bulunan Atatürk Anıtı’nı yenilenmesi gerektiğini düşündük. Ulu önderimize yakışır bir anıt oldu. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan Yalıkavak Belediyesi’nin birçok çalışmaya imza attığını ifade ederek, “Yalıkavak’ta belediyemiz birçok çalışmaya imza attı. Yollar yapıldı, kanalizasyon çalışması yapıldı, artıma yapıldı. Ancak bence en önemli çalışma burada yapılan bu meydan çalışması ve Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün Anıtı ile ilgili olan çalışmaydı. Bu vesileyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle, şükranla anıyorum. Bu çalışmalarda emeği olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler Atatürk Anıtı’nın önünde bulunan kurdeleyi keserek anıtın ve meydanın açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesinde üzerlerinde Atatürk portreleri bulunan tişörtler ve meşalelerle meydana giren gençler anıtın etrafında bir çember oluşturdu.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.