Yalçınkaya: Seçmen tercihini iyi yapmalı

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Murat Yalçınkaya, belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarını ve vaadlerini değerlendirirken, “ Adaylar vaadlerini ortaya koyarken traji komik konuşmaları ile gündeme gelmeye başladılar.”...

Yalçınkaya: Seçmen tercihini iyi yapmalı

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Murat Yalçınkaya, belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarını ve vaadlerini değerlendirirken, “ Adaylar vaadlerini ortaya koyarken traji komik konuşmaları ile gündeme gelmeye başladılar.” dedi.

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Murat Yalçınkaya, seçmenin oyları ile yönetim kadrolarına tayin edecekleri kişileri çok iyi seçmeleri gerektiğini vurguladı. Seçim çalışmalarını değerlendiren Yalçınkaya; “ Ülkemizde seçimle yönetim kadrolarının iyi tahlil edilip incelenerek seçilmesi lazım ki geleceğimiz daha parlak güvenli huzur dolu olsun. Seçim çalışmalarını yürüten siyasi parti adaylarının gelecekle ilgili propaganda, vaat ve iş programları seçmen olarak bizlere kişileri tercih aşamasında ışık tutmaktadır.” Dedi.

“İktidar vekillerinden traji komik söylemler”

İktidar milletvekillerinin demeçleri ile ilgili olarak hatırlatmalarda bulunan Yalçınkaya, “Adaylar seçim süresince halkla bütünleşip planladıkları, yapmayı düşündükleri vaatlerini ve projelerini seçmenlere aktarmaya başladılar. Traji komik seçim konuşmalarıda gündeme gelmeye başladı. 2009 yerel seçimleri sırasında AKP Muğla Milletvekili Yüksel Özden; “Milas, Milaslılara bırakılmayacak kadar önemli” diyerek Milas halkını küçük düşürücü laflar ederken, 2011 yılında yine AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır; “Bu Muğlalıları dövmek lazım” diyerek hükümetin bu gün uyguladığı politikalara o tarihlerde ışık tutmuştu.” Dedi.

Gürün’e eleştiri

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün Milas İlçemizde yaptığı seçim çalışmasında öyle bir laf söyledi ki yenilir yutulur cinsten değil. Osman Gürün “Büyükşehir yasasıyla genel bütçeden alacağımız pay artacak. İlçelerde belediyeler kendi yetki alanlarına giren konuları çözecek, büyükşehir de kendi sorumluluk alanına girecek konuları çözecektir. Gerçi Muhammet başkanla hiç anlaşamıyoruz! Nedense hep kavga ediyoruz ama birlikte konuşacak, halleşeceğiz. Sistemimiz bu diyerek seçmenden oy istiyor.

Bir eleştiri de Tokat’a

Bizleri yönetmeye talip olan insanların akıllı ağzından çıkanı kulağı duyan halkı zengin fakir ayrımı yapmadan insani değerlere önem veren kişilerden olması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Osman Gürün konuşmasında Milas belediye başkanına atfen Milas Belediyesi’nin uzun bir süredir köylere çeşitli hizmetler götürdüğünü belirterek; “Milas, kendi içinde adeta bütünşehir olmuş gibi… Muhammet başkanım sadece Milas Belediye Başkanı olmayacak, aynı zamanda köy ağası olacak. Bundan böyle Tokat’ın 114 köyü olacak” diyerek Milası Tokat yapıp ağalık sistemiyle yönetmeye ve feodal düzene geri döneceklerini belirtmiştir. Allah bunlara akıl fikir versin daha iki cümleyi bir araya getirip bir açıklama yapamayanlar Muğla’nın geleceğini yönetmeye talip. Bugüne kadar nasıl yönettikleri de ortada. Osman Gürünün sanki seçimi kazanmışçasına bir tavırla yapmış olduğu bu açıklamaları aynı zamanda diğer parti adayları ve onlara gönül veren seçmenlere de yapılan büyük bir saygısızlıktır. Viran bir şehir görünümünde olan Muğla Osman Gürünün yönetimiyle yıllardır hizmet yüzü görmüyor. Halkımız artık bu beceriksizliğe bu seçimde prim vermeyerek 30 Mart 2014 günü sandıkta gereken cevabı verecektir.”diye konuştu.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.