Yalancı Bahar aldattı

Türkiye’nin birçok bölgesi kara kış ile mücadele ederken Muğla ve Aydın illerinin bazı bölgelerinde ise bahar havası yaşanıyor. Badem ağaçları yalancı bahara aldanırken arılar çiçeklere hücum etti.Son yılların en sıcak...

Yalancı Bahar aldattı

Türkiye’nin birçok bölgesi kara kış ile mücadele ederken Muğla ve Aydın illerinin bazı bölgelerinde ise bahar havası yaşanıyor. Badem ağaçları yalancı bahara aldanırken arılar çiçeklere hücum etti.

Son yılların en sıcak kış mevsimini yaşayan batı illerinin başında Aydın ve Muğla geliyor. Şubat ayının ortasında hava sıcaklığının 15-20 derece arasında seyrettiği iki ilde, badem ağaçları çiçek açarak beyaza büründü.

Muğla’nın Datça ilçesinde Mart ayı başlarında Datça bademi tezgâhlardaki yerini almayı beklerken, Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Akçaova beldesinde ise badem ağaçları tamamen çiçek açtı. Papatyaların beyaza bürüdüğü beldede, bal arıları da erken gelen bahara aldanarak papatyalardan polen alabilmek çalışıyor. Yeşile bürünen Akçaova beldesinde bademlerdeki çiçek, bal arılarının yanı sıra, kuzular da yeşile bürünen arazilerde yavruları ile yalancı baharı karşıladı.

Uzmanlar, Şubat ayı ortasında çiçek açan badem ağaçlarının iç kesimlerde tehlikeli olduğunu söylerken, Mart ayı içinde olası bir soğuktan etkilenerek çiçeklerin tamamen yok olacağını ve verimin olmayabileceğini söylediler.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.