“YAĞMUR VADİSİ” YILBAŞINDA TAMAMLANIYOR

Türkiye’de bir ilke imza atarak, “Yağmur Vadisi" projesini hayata geçirmeyi planlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.  Yağmur sularıyla kampüste doğal bir ortam oluşturulacağını...

“YAĞMUR VADİSİ” YILBAŞINDA TAMAMLANIYOR

Türkiye’de bir ilke imza atarak, “Yağmur Vadisi" projesini hayata geçirmeyi planlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.  Yağmur sularıyla kampüste doğal bir ortam oluşturulacağını söyleyen MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek, projenin yaklaşık 2-2 buçuk ay sonra tamamlanacağını söyledi.

Sinem Karakaya

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, kuraklığa karşı geliştirdiği “Yağmur Vadisi” projesi için çalışmalarına devam ediyor. Yağmurdan yararlanılan proje ile üniversitenin kampüsü ve çevresinde yağmur suyu 6 yapay gölette toplanacak. Daha sonra toplanan sular, kampüs içinde yukardan aşağıya doğru cazibeli bir şekilde akacak. Ayrıca, toplanan yağmur suları kampüste herhangi bir yerin sulamasında da kullanılabilecek.

Proje hakkında gazetemize bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, çalışmaların devam ettiğini ve projenin yaklaşık 2-2 buçuk ay sonra tamamlanacağını söyledi.

Kampüs içinde proje kapsamında yürüyüş yolları, oturma yerleri, seyir terası gibi ortamların olacağını söyleyen Çiçek, internetin de olacağını belirtti. Rektör Çiçek, “Kameralar kurduğumuz güvenli bir doğa ortamı olacak” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KAMPÜS

Rektör Çiçek, “İçinde pınar gibi bir derenin aktığı ve suyun toplandığı büyük bir gölette toplanacak su. Yağmur yağdığı zaman suları oraya yönlendireceğiz. Daha sonra o su yukarı taraftan aşağıya doğru cazibeli bir şekilde akacak. Bu projede göletin izolasyonu olacak. İhalesi yapılacak. Bu topladığımız yağmur sularını aynı zamanda kampüste herhangi bir yerin sulamasında da kullanabileceğiz. Yürüyüş yolları, oturma yerleri gibi en son masmavi göl olacak. Sürdürülebilir kampüs doğrultusunda hayata geçirdiğimiz bu projenin içinde oturma masaları, kamelyalar, internet ve kameralar gibi güvenli bir ortam oluşturulacak. Öğrencilerimiz rahatlıkla bu doğal alanda vakit geçirebilecek. Çalışmalar sürüyor ve ihalesi yapılacak. 2-2 buçuk aya kadar da proje bitmiş olacak” dedi.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.