Yağışlar sevindirdi

Muğla şehir merkezinde Pazar günü akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız 2 gün devam eden sağanak yağış sonrası zaman zaman Karabağlar yaylasına ulaşımda aksamalar yaşanırken, sağanak halinde devam eden yağış çiftçilerin...

Yağışlar sevindirdi

Muğla şehir merkezinde Pazar günü akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız 2 gün devam eden sağanak yağış sonrası zaman zaman Karabağlar yaylasına ulaşımda aksamalar yaşanırken, sağanak halinde devam eden yağış çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Sağanak şeklinde devam eden yağışların hem toprak açısından, hem de üretici açısından önemli olduğunu söyleyen Muğla Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, “Şiddetli yağışlarda ani taşkınlar ve sel oluşur. Sağanak yağışlarda ise hem toprak aşınmaz, hem de toprak suyu yavaş yavaş çeker. Son yağışlar ile toprak adeta suya doydu. Özellikle Muğla Karabağlar Yaylasındaki kuyuların dolması için Düğerek çayırında biriken suların düden kanalıyla boşaltılmayarak yeraltına sızması gerekiyor. Yaz aylarında Karabağlar yaylasındaki kuyularda su sıkıntısının yaşanmaması için Düden kapağının kapalı kalmasında yarar var. Şu anda Karabağlar yaylasındaki kuyularda su miktarı yüzde 50’lik bir seviyeye ulaştı. Yaz aylarında su sıkıntısının yaşanmayacağını ümit ediyorum” dedi.

Türkiye’den Rize’den sonra en fazla yağış alan il olarak bilinen Muğla’da yağışlı havanın bugünden itibaren etkisini azaltacağını açıklayan Meteoroloji Antalya Bölgesel Hava Tahmin Merkezi yetkilileri, Muğla’da son 24 saat içinde metrekareye düşen yağış miktarının da 59 kilogram olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.