Yağış hayatı felç etti

Fethiye ilçesinde, önceki gece geç saatlerde başlayan şiddetli yağmur çevre beldeler ile bazı mahallelerde hayatı felç etti. Aşırı yağış nedeniyle okullar tatil edildi.Fethiye merkezinde pek çok site yağmur nedeniyle sular...

Yağış hayatı felç etti

Fethiye ilçesinde, önceki gece geç saatlerde başlayan şiddetli yağmur çevre beldeler ile bazı mahallelerde hayatı felç etti. Aşırı yağış nedeniyle okullar tatil edildi.

Fethiye merkezinde pek çok site yağmur nedeniyle sular altında kalırken, kenar mahallelerde de kanalların dolmasıyla birlikte bazı ev ve turfanda sebze seraları sulardan nasibini aldı. Son 24 saatte metrekareye 40 kilo yağışın düştüğü Fethiye’de, kampus alanında bulunan Gülşen Gökçe Kız Meslek Lisesi, MELSA Sağlık Meslek Lisesi ile Ömer Özyer Anadolu Öğretmen Lisesi sel sularından etkilenip bodrum katları sular altında kalınca bu üç okuldaki 600 öğrenci evlerine gönderildi, okullar bir gün tatil edildi. Okulların zemin katlarındaki sular vidanjörlerle tahliye edilebildi.

Fethiye merkezinde, drenaj sisteminin yeterli olması nedeniyle sel yaşanmazken, Çatalarık Mahallesi’nde Çevre Yolu’nun üst kısmındaki evler yolun yükselmesi nedeniyle sel suları altında kaldı. Bu çevrede tahliye kanalı olmaması nedeniyle bazı ev ve seraların içerisine sular doldu. Vatandaşlar; saatlerce çaresiz biçimde suların çekilmesini beklerken, bahçelerdeki aşırı su nedeniyle yaşlı vatandaşları evlerine sırtında taşıdılar.

Fethiye’nin Çamköy beldesi Eldirek köyü Çobanlar Mahallesi’nde derelerin taşması üzerine sel suları çevredeki ev ve seralara doldu. Çobanlar Mahallesi’nde evi bulunan Kerime Karagöz ve kızı Sevilay Karagöz, mahsur kalınca, yardımına Karaçulha Belediye itfaiyesi yetişti. Karagöz ve kızı  “Koyunlarımız, seralarımız sular altında kaldı. Evimizin yanında bulunan derenin büzü küçük olunca her yıl aşırı yağışlarda biz bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Selden canımızı zor kurtardık. Mahsur kalmıştık. İtfaiye yetişip bizi kurtardı” dediler.

Fethiye’de belediyelere ait iş makineleri seferber edilirken, kamu kurumlarına ait iş makineleri tıkanan kanalları açmak için çaba gösterdi.  Çamköy Belediye Başkanı Bekir Eser, iş makinelerinin seferber edildiğini, tıkanan kanalların açılmakta olduğunu, vatandaşın dere yerlerine ev ve sera yapmasından dolayı bu sıkıntıların yaşandığını kaydetti.

80 yaşındaki Fatma Kart isimli yaşlı kadın “Sel bizi alıp götürüyordu. Eve giremiyoruz. Oğlum beni sırtında taşıyor. Buraya kanal açılmasını istiyoruz” dedi.

Çatalarık Mahallesi Muhtarı Hasan Küçükkonmaz da "Çevre yolu yapıldıktan sonra sel riski taşıdığı görünüyordu. Bunu yetkililere bildirdim ancak henüz yapılmadı. Aşırı yağmur yağınca mahallenin bu bölümü sular altında kaldı. Vatandaşlarımız oldukça güç durumda kaldı” dedi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.