Yabancılardan eğitime 700 bin TL’lik destek

Fethiye’de eğitime destek amacıyla kurulan yerleşik yabancıların oluşturduğu grupların yaklaşık 700 bin TL’lik destek gerçekleştirdikleri öğrenildi. Bu grupların başkan ve üyeleri plaketle ödüllendirildi.Çalış Çocuklara...

Yabancılardan eğitime 700 bin TL’lik destek

Fethiye’de eğitime destek amacıyla kurulan yerleşik yabancıların oluşturduğu grupların yaklaşık 700 bin TL’lik destek gerçekleştirdikleri öğrenildi. Bu grupların başkan ve üyeleri plaketle ödüllendirildi.

Çalış Çocuklara Yardım Grubu’nun 207 Bin, Fethiye Ulusal Grup FIG’in 323 Bin, Kemer Charıty Yabancılar Grubu’nun 41 bin 468, Embrace Grubu’nun 64 Bin 163, Üzümlü Ladies Grubu’nun 10 Bin, Çalış Hayvanlar Yardım Grubu’nun 65 bin 756 TL ve Fethiye Animal AID Grubu’nun da 41 Bin 199 TL destek gerçekleştirmeleri nedeniyle FETAV tarafından plaket ile ödüllendirildiler.

Fethiye’de faaliyet gösteren yerleşik yabancı gruplara, ilkokul, ortaokullarda fiziki mekan oluşturma ve geliştirme çalışmalarında gösterilen başarıdan dolayı teşekkür plaketi verildi. Kaymakamlık Toplantı Salonu’ndaki teşekkür belgesi törenine Kaymakam Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, İngiliz Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman, FETAV Müdürü Dilek Dinçer ile yerleşik yabancı grupların temsilcileri katıldı.

Tören öncesi açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, “Ülkelerinden binlerce kilometre uzaklardan gelerek ilçemize yerleşen, bizimle aynı havayı teneffüs eden, Fethiye’nin birinci derece savunucuları yerleşik yabancı gruplara okullarımıza yaptıkları desteklerden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Bunun dışında FETAV üyelerine de bu desteklerinden dolayı eğitim camiası olarak teşekkür ediyoruz. Bunun dışında 10 trilyon lira ile Fethiye’ye Fen Lisesi kazandıran Fethiye Belediye Başkanımız Behçet Saatcı’ya da teşekkür ediyoruz. Yaptığınız okulları yakından gördüm. Özellikle Kayacık Bozalan Okulu çok dikkatimi çekti. Çok uzaklarda kaloriferli bir köy okulu. Bundan sonra da bu desteklerinizin devamını bekliyoruz” diye konuştu.

İngiliz Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman konuşmasında, “Bulundukları topluma katkı sağlayan Fethiye’deki yerleşik yabancı gruplarına desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Evlerinde televizyon seyretmeyip, topluma fayda sağlıyorlar” diyerek, gruplara ve yardımda bulunanlara teşekkür etti.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, “Sizler yabancı değilsiniz, bizim bir parçamız, ailemizsiniz. Fethiye’de eksikliği duyulan her şeye yardım etmeye çalışıyorsunuz. Özellikle eğitim, sokak hayvanları konusundaki çalışmalarınız dışında Fethiye’nin tanıtımı konusunda da oldukça fazla çalışmalarınız vardır. Sizlerle kültür farkı yaşamadık, karşılıklı birbirimizden çok şeyler aldık. En fazla etkilendiğim ve unutamayacağım olay Üniversite öğrencilerine burs vermenizdir. Bizlere verdiğiniz bu desteği ömür boyu unutmayacağım. Ben İngiltere’de yaşasam sizler gibi yapamazdım. Yapmış olduğunuz bu yüce desteklerinizden dolayı teşekkür eder, sizlerin aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık; “Öncelikle yaşadığınız topluma vermiş olduğunuz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Ben 1990-1991 yılları arasında ailem ile birlikte İngiltere’de yaşadım. Şunu fark ettim; her ülkede iyi insan da var, kötü insan da var. Bizim Mevlana’nın söylediği gibi ne olursan yine gel dediği gönlümüz hoşluklarla dolu her insana açık. Yaptığınız çalışmalardan ve desteklerden dolayı teşekkür eder, devamını beklerim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitime katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri törene katılan protokol tarafından verildi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.