Yabancılardan anlamlı destek

Fethiye Devlet Hastanesi Çocuk Kliniği bünyesinde kurulan “Talasemi Biriminin” açılışı törenle gerçekleşti. Açılışa Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, Fetav Müdürü Dilek Dinçer ve yönetim kurulu...

Yabancılardan anlamlı destek

Fethiye Devlet Hastanesi Çocuk Kliniği bünyesinde kurulan “Talasemi Biriminin” açılışı törenle gerçekleşti. Açılışa Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, Fetav Müdürü Dilek Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri, Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak, Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi ve doktorlar ile Fethiye Ulusal Grup (FİG) üyeleri katıldılar. Fethiye Devlet Hastanesi çocuk Kliniği bünyesinde kurulan Talesemi birimi Fetav’a bağlı olarak yardım faaliyetlerinde çalışan Fethiye’de yaşayan çoğunluğu İngilizlerden oluşan Fethiye Ulusal Grup (FİG) tarafından donatıldı. Açılış törenine yeni açılan Talasemi birimi ile koordineli olarak çalışacak olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Yrd. Doç. Dr. Yaşar Topal’da katıldı.

Açılış töreninde konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık “Fethiye için önemli bir hizmet verecek olan bu birim hayırlı ve uğurlu olsun. Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancı dediğimiz zaman artık bizden olan insanların oluşturmuş oldukları grubun destekleri ve duyarlılıkları sayesinde böyle güzel hayır işleri yapmaları bizleri çok mutlu etmektedir. Kendilerini takdirle karşılıyoruz ve tebrik ediyorum” dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık ile Fig Grubu Başkanı Jill Erdoğan tarafından açılış kurdelesi kesilen Talasemi Biriminde 35 kişinin tedavi olmakta olduğu öğrenildi. Bu birim sayesinde Fethiye’de Talasemi hastaları artık Antalya, Muğla gibi şehir dışındaki hastanelere gitmeyecekler. Açılış töreninde Talasemi Biriminin hizmete girmesine katkı sağlayarak çocukların sağlığı için desteklerini esirgemeyen yöneticilere teşekkür belgesi verildi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.