Yabancılar için iftar verildi

Dalyan’da yaşayan yabancılara İlçe Müftülüğü tarafından İslam Dini’ni tanıtmak amacıyla Barış Sofrası adı altında iftar yemeği verildi.Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde yerleşik yabancılara Ramazan ayı ve İslamiyet’i...

Yabancılar için iftar verildi

Dalyan’da yaşayan yabancılara İlçe Müftülüğü tarafından İslam Dini’ni tanıtmak amacıyla Barış Sofrası adı altında iftar yemeği verildi.

Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde yerleşik yabancılara Ramazan ayı ve İslamiyet’i tanıtmak amacıyla iftar yemeği verildi.

Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesindeki Tarihi Camiinin Bahçesinde İlçe müftülüğü tarafından ilçede yerleşik yabancılara iftar verdi. Yıllardır Türkiye'de yaşayan yabancılar Müslüman dostlarıyla birlikte oruç açtı. İlçede yaşayan yabancıların katıldığı iftar programına Kaymakam Fatih Ürkmezer, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, Belediye Başkan Vekili M. Ali Avcı, Savcı ve Hakimler, Dalyan Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Altan, Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, yerli ve yabancı vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Verilen yemeğin sponsorluğunu ise Dalyan da restaurant işletmecisi Hasan Aşık üstlendi.

Ortaca İlçe Müftüsü Zekeriya Çelik, yaptığı açıklamada; “Ramazan Ayı nedeniyle Merkez tarihi Camimizin bahçesinde Kaymakamımız Fatih Ürkmezer, daire müdürlerimiz, burada oturan ikamet eden yabancı komşularımızın yanı sıra Dalyan da yaşayan vatandaşlarımızı davet edip, iftar yemeği düzenledik. Buradaki amaç özellikle burada oturan yabancılarla bir araya gelmekti. Dinimizin bu güzel paylaşma ve yardım sever yönünü, paylaşma ve kaynaşma ayı olduğunu göstermek için buradayız. Özellikle bu günde bize katkısı olan Bursa İskender Salonun Sahibi Hasan Aşık beye de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İlçe Kaymakam ıFatih Ürkmezer ise; “Özellikle bu güzel sofra etrafında bizi toplayan Müftülüğümüze ve bu güzel yemekleri hazırlayan İşletme sahibi Hasan Aşık beye çok teşekkür ediyorum. Bu güzel sofrada bir araya gelen başta Yabancı yerleşkeci komşularımıza ve diğer katılanlara herkese çok teşekkür ediyorum. Ben göreve başlayalı daha üç gün oldu. Bu tür etkinliklerin devam etmesi bu gün den sonrada birçok iyi işe hep birlikte imza atacağımızı temenni ediyorum” dedi.

Yemeğe katılan yabancı vatandaşlar ise, “Bizlerde Müslüman komşularımızın bu dini günlerinde beraber olmaktan ve iftar açmaktan çok memnun olduk” dediler.(İHA)

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.