Yabancılar da sandık başına gitti

Fethiye’ye yıllar önce yerleşmiş ve Türk vatandaşlığına geçmiş yabancı uyruklu vatandaşlarda 25. dönem Milletvekilliği için sandık kurullarına giderek oy kullandı.Fethiye Ölüdeniz’de 10 yıldır yaşayan İngiliz uyruklu...

Yabancılar da sandık başına gitti

Fethiye’ye yıllar önce yerleşmiş ve Türk vatandaşlığına geçmiş yabancı uyruklu vatandaşlarda 25. dönem Milletvekilliği için sandık kurullarına giderek oy kullandı.

Fethiye Ölüdeniz’de 10 yıldır yaşayan İngiliz uyruklu Peter Jackson eşi Marion Jackson ile Ölüdeniz ilkokulunda oy kullandı. Çok sayıda İngiliz uyruklu vatandaşın yaşadığı Ölüdeniz’de 1188 nolu sandığa gelen çift daha fazla demokrasi için Türkiye’ye hayırlı olsun diyerek oy kullandılar. 66 yaşındaki Peter Jackson ile 55 yaşındaki eşi Marion Jackson oy verme işleminin ardından, "Türkiye’de daha fazla demokrasi beklentisi içerisindeyiz" dediler.

58 yaşındaki Jane Brooks da, " Ölüdeniz İlkokulunda 1189 nolu sandıkta oy kullandıktan sonra Türkiye’de aydınlık yarınlar için daha fazla demokrasi için oy kullandım. 26 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Türkiye’de demokrasi son derece iyi yerleşmektedir. Değişim beklentisindeyiz" diye konuştu.

Oy kullanmaya eşi ve kızıyla gelen İngiliz uyruklu Sarah Hulagu, "Türkiye çok güzel. Türk insanları her şeyin en iyisine layı"k dediler.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.