Yabancı öğrenciler kazma kürek salladı

Gençlik Değişim projesi kapsamında Muğla’ya gelen beş değişik ülkeden 25 genç öğrenci Türk öğrenciler ile ‘Doğa için beraberiz’ projesi kapsamında Muğla’ya geldi.18-26 Mart 2013 tarihleri arası Bulgaristan, Avusturya,...

Yabancı öğrenciler kazma kürek salladı

Gençlik Değişim projesi kapsamında Muğla’ya gelen beş değişik ülkeden 25 genç öğrenci Türk öğrenciler ile ‘Doğa için beraberiz’ projesi kapsamında Muğla’ya geldi.

18-26 Mart 2013 tarihleri arası Bulgaristan, Avusturya, İtalya, İspanya ve Portekiz’den gelen 25 genç, gönüllü Türk gençleri ile Muğla’daki parklarda ellerinde kazma ve kürek ile düzenleme çalışması yapıyorlar.

Gruba ev sahipliği yapan Muğla Gençlik Merkezi ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Belediyesi tarafından da desteklenen projenin amacı, farklı ülkelerden gelen gençlerin hep beraber hareket ederek bir bütün oluşturabileceklerini görebilmeleri, çevre ve doğa kullanımı üzerine farkındalık kazanmaları ve atölye çalışmalarında işlenecek Avrupalılık Bilinci ve Aktif Vatandaşlık konusunu etkinliklerle ve kültürel paylaşımlarla pekiştirmeleri amaçlanıyor.

Sadece ülkemizin değil, kendi ülkelerindeki gençlik ve spor çalışmaları konusunda da Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ile sohbet eden gençler bu keyifli toplantıda yeni bilgiler edindi. Proje boyunca gençler ülkelerinden getirdikleri fidan ve tohumlarla Sevgi-Barış-Dostluk Bahçesi ve gençlik ormanı oluşturacak. Ayrıca çevre temizliği ve koruma bilincini artırmak için yereldeki gençlerle buluşarak ortak çalışmalarda bulunacak.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.