Virüs tekrar ortaya çıktı

Marmaris ilçesi Aksaz askeri alanında kör olmuş bir dağ keçisi bulundu. Askeri personel yaralı dağ keçisini milli park yetkililerine teslim etti. Dağ keçisi Aydın Veterinerlik Fakültesi’ne gönderilerek tedavi altına alındı.Marmaris...

Virüs tekrar ortaya çıktı

Marmaris ilçesi Aksaz askeri alanında kör olmuş bir dağ keçisi bulundu. Askeri personel yaralı dağ keçisini milli park yetkililerine teslim etti. Dağ keçisi Aydın Veterinerlik Fakültesi’ne gönderilerek tedavi altına alındı.

Marmaris ve Köyceğiz ilçesinde geçen yıl ortaya çıkan ve dağ keçilerini kör edip ölümüne sebep olan virüs hayvanları etkilemeye devam ediyor. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı askeri personeli yol kenarında 3 yaşlarında kör olmuş yavrulu dişi dağ keçisi buldu. Milli Parklar Marmaris yetkililerine haber verilirken, Yaban Hayatı Koruma yetkilileri askeri bölgeye giderek dağ keçisini Günnücek Milli Park alanına getirdi. Dağ keçisi daha sonra tedavi edilmek üzere Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne gönderildi. Geçtiğimiz günlerde de kör olan bir yaban keçisi askeri alanda yol kenarında bulunarak milli park yetkilileri tarafından tedavi için Aydın’a gönderilmişti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bölge müdürlüğümüzce konu yakından takip edilmekte, sahada düzenli olarak arazi taraması yapılarak yaban keçileri gözlem altında tutulmaktadır" dedi.

Bayrak, geçen yıl yapılan araştırma sonucunda yaban keçilerini kör eden hastalığa, koyun ve keçilerde yaygın görülen ve burun içine yerleşerek lavra bırakan “Oestrus ovis” sineği ve akciğer kıl kurtlarının yol açtığına dair bulgulara rastlandığını kaydetti. Bölgede yaklaşık 2 bin 500 dağ keçisi yaşıyor.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.