VIDI VIDI/ MUSTAFA ÖZTÜRK

Bu sözcüğün anlam; ”Boş konuşmak. Kafa ütülemek. Kimler daha çok kullanır? Yönetmekte olanlar. Doğru deyimle iktidarda olanlar ve taraftarları.

2007 yılında Bodrum, Güvercinlik Pina yarım adasında orman yangını çıktı. Dünyada sayılı yerlerde bulun çam ağaçları yanmıştı. Çevreciler, doğa  severler ve Muğla’mızın elit insanları yüksek sesle bağırdılar. Yarınlarda emsal olur, diğer kıyılarımız yakılır  imara açılır diye. Dönemin Orman Bakanı garanti verdi. Üzülmeyin daha iyisini dikeceğiz diye.

Orman Bakanımız bir noktada sözünde durdu. İmar kısmını unutmuştu. Yanan yere,  kat kat oteller yapılmış ve bahçelerine bodur çamlar dikilmişti.

2011 2012 yılları idi. Muğla İl Genel Meclisinde iktidar CHP grubu idi. Bodrum ilçemiz de bulunan Mavi yolculuğun başkenti sayılan Kissebükü için Türk ve Kazak grubunun oluşturduğu bir girişimciler, bu koyun imara açılması için müracaat etmişti. Meclis Grubu başkanı da S. Zeki Köylü idi. Meclisteki görüş ise bu koyun imara açılmaması yönünde idi. O girişimci grubun Meclis başkanı ve İmar Komisyonu üyelerine karşı tavırları o kadar kötüydü ki; Muğla Valiliği S. Zeki Köylü ye koruma polisi vermişti.

2019 yılında Muğla Milletvekili Sayın Mürsel Alban TBMM ne verdiği soru önergesi ile Kissebükü’ne Turizm Bakanlığı tarafından İmar Planı verilip verilmediği ile İmar İzni verilen arazinin Kime ait olduğu idi. Haberin basında yer alan kısmına bakılacak olursa, bu arazi Turizm Bakanına ait ve ruhsatı da veren Makam Turizm Bakanlığı idi.

Neden önemli bu koy? Yolu yok. Çam ve yöresel bitkiler ile kaplı yemyeşil bir vadi. Daha da önemlisi Mavi Yolculuk diye adlandırılan bir turizm kolunun en çok uğranan yeri. Bu güzellikte Muğla’mız da birçok koy var. Buralar da imara açılır ise ve beton yığınına döner ise ilimizin kıyıları, deniz hayvanlarının üreme alanları yok olur. Turizmin yeni gözdesi Mavi yolculuk biter.

Şimdi ben ve benim gibi vıdı vıdı edenlerin düşündüğü nokta şu. Gecen günlerde eşinin şirketi bir Bakanlığımıza mal satmış ve oluşan kamuoyu neticesinde Sayın Bakanımız görevden alınmıştı. Acaba? bırakın Ülkemizi, dünyanın en gözde Mavi Yolculuğun Başkenti olan Kissebükü’nü imara açan bir bakanımız hakkında ne düşünülüyor?

Sayın Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın söyledikleri, verdiği soru önergesi  VIDI VIDI olarak mı ? kabul edilecek.

Muğla’mız da oluşacak kamu oyu ve diğer Milletvekillerimiz de kıyılarımızın beton yığınına dönmemesi için harekete geçerler.

Başka KİSSEBÜKÜ YOK. Susar isek sıra nerelere geleceğini ve yarınlarda çocuklarımıza, torunlarımıza bu yanlışın hesabını nasıl vereceğiz?

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.