VİCDANSIZLAR KEDİLERİ KATLETTİLER

Ortaca’nın Çaylı mahallesinde yaşayan iki turistin 30’a yakın kedisi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlenerek katledildi.  Daha önce köpeklerini aynı olaydan dolayı katledilmesine tepki gösteren Almanya uyruklu...

VİCDANSIZLAR KEDİLERİ KATLETTİLER

Ortaca’nın Çaylı mahallesinde yaşayan iki turistin 30’a yakın kedisi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlenerek katledildi.  Daha önce köpeklerini aynı olaydan dolayı katledilmesine tepki gösteren Almanya uyruklu çift, “Evimizi satıp, buradan taşınmak istiyoruz, kaçmak istiyoruz” diyerek sitem ettiler.

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı çaylı mahallesinde 25 yıldır yaşayan Elke ve Ludwig isimli Almanya uyruklu çiftin 30’a yakın kedisi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce katledildi. 25 yıl önce geldikleri çaylı mahallesinde yaşadıkları bu ikinci olay çifti isyan ettirdi. Daha önce tavuklarını yediği iddiasıyla çiftin köpekleri komşusu tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Bu olay üzerine hayvan sevgisini yitirmeyen çift evlerinde 30’a aşkın kedi bakmaya başladı. Geçen akşam kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kedilerinin tamamı zehirlenerek katledildi.

Çift mahalleyi terk etmek istiyor

25 yıldır yaşadıkları mahallede ikinci kez başlarına gelen olaydan sonra isyan eden çift mahallede yaşanan bu ikinci katliamın ardından korktuklarını ve terk etmek istediklerini söylediler. Bundan kısa bir süre önce köpeklerini komşularının silahla vurması sonucu kaybettiklerini belirten Ludwig, “Buraya ev yaptığımızda etrafımız bomboştu. Tek başımıza burada ne yaparız diye düşünüyorduk. 25 yıl aradan sonra şimdi bir an önce evimizi satıp, buradan taşınmak istiyoruz.  Bu yapılan hiç hoş değil. Hayvanda bir canlı ama bunu yapanlarda hiç mi vicdan yok bilmiyorum. Artık bu mahalleden korkuyoruz ve kaçmak istiyoruz” diye konuştu.

“Yetkililerden yardım bekliyoruz”

Hayvan sevgisini çok önemli olduğunun altını çizen Ludwig, “Burada bir katliamın yaşandığı belli. Biz nasıl bir canlıysak ve haklarımız varsa hayvanlarında hakları var. Yetkililer bu konuda yanımızda olmalılar bize destek olmalarını istiyoruz. Bu olay her geçen gün artacak. Bu hayvanları zehirleyenler veya silahla vuranlar yarın bir insana yapmayacakları ne kadar inanılır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.