Vergi Rekortmenleri ödüllendirildi

Muğla'da Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2011 yılının vergi rekortmenleri plaketlerini düzenlenen bir törenle aldı.Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci...

Vergi Rekortmenleri ödüllendirildi

Muğla'da Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2011 yılının vergi rekortmenleri plaketlerini düzenlenen bir törenle aldı.

Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ile vergi rekortmeni olan firmaların sahip ve yöneticileri katıldı.

Ödül töreni öncesi konuşan Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci; “Gelişmiş toplumlarda ülke sevgisiyle vergi bilinci aynı anlamı içermektedir. Ancak, gerek gelir idaremizin almış olduğu tedbirler, gerekse mükelleflerimizin bugün için ulaşmış oldukları yüksek vergi bilinci dolayısıyla giderek daralan bir alana sahip olsa dahi, üzülerek söylemek gerekir ki, kayıt dışı ekonomi ülkemizin acı bir gerçeğidir. Amacımız; vergiyi sadece verenlerden almak olmayıp, Vergi kayıp ve kaçağının üzerine gidilerek kayıt dışı faaliyetleri kayıt altına almak ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bu konuda toplumumuzun her kesiminde yer alan vatandaşlarımızın üzerine düşen görevleri yerine getirerek otokontrolün sağlanması büyük önem arz etmektedir. Bu akşam burada geçtiğimiz yıl ödedikleri vergi ile sıralamaya giren kurum ve mükelleflerimizle bir aradayız. Ülke ortalamasının üzerinde bir tahsilat yüzdemiz var. Muğla ili vergi ödemede bir çok ilden daha iyi durumda” dedi.

Kurumlar vergisinde birinciliği Türkiye Kömür İşletmeleri’ne bağlı Güney Ege Linyit İşletmesi (GELİ), ikinciliği Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, üçüncülüğü Yeniköy Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, dördüncülüğü Kılıç Deniz Ürünleri Üretim İhracat ve İthalat Anonim Şirketi, beşinciliği Gümüşdoğa Su ürünleri Üretim İhracat ve İthalat Anonim şirketi aldı.

Kurumlar vergisinde ilk beş sırayı alan kurum ve kuruluşlar plaketlerini Muğla Valisi Fatih Şahin’in elinden aldı.

Gelir vergisinde ise ilk dört şu isimlerden oluştu; Ayhan Murat Uğur, Civan Türedi, Erkan Mermercioğlu, Ali Tepe.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.