Velilere Sınav Kaygısı Semineri

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, öğrenci velilerine sınav kaygısını azaltmaya yönelik seminer yapıldı. Özel İdare Toplantı Salonu’nda yapılan seminere konuşmacı olarak Muğla Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Sedat...

Velilere Sınav Kaygısı Semineri

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, öğrenci velilerine sınav kaygısını azaltmaya yönelik seminer yapıldı. Özel İdare Toplantı Salonu’nda yapılan seminere konuşmacı olarak Muğla Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Sedat İnce katıldı.

Sınav stresiyle başa çıkmada aileye düşen görevlerden bahseden Sedat İnce, sınava girecek öğrencilerin başka öğrencilerle karşılaştırılmaması, huzurlu bir aile ortamı oluşturulması ve bu sınavın onlardan daha önemli olmadığını anlatarak, sınavın sonucu ne olursa olsun onları kayıtsız şartsız sevdiğinizin söylenmesi gerektiğini ifade etti.

Katılımcılara, Seviye Belirleme Sınavı’nın önemli olduğunu ancak çocukların daha önemli ve değerli olduğunu vurgulayan İnce; velilerin öğrencilere gereğinden fazla yüklenmemeleri ve onlara değer vermeleri gerektiğini belirtti. Sınavın sonucunun ne olursa olsun, öğrencilerin psikolojilerini bozacak tutum ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın başarılarının sadece birkaç saatlik sınavla değerlendirilemeyeceğini anlattı.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.