Velilerden öğretmen değişikliğine tepki

Fethiye Menteşeoğlu İlkokulu'nda sınıf öğretmenleri değişen öğrenci velileri, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye Belediyesi'ne akın ederek sorunlarının çözülmesini istedi.1/K sınıfı...

Velilerden öğretmen değişikliğine tepki

Fethiye Menteşeoğlu İlkokulu'nda sınıf öğretmenleri değişen öğrenci velileri, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye Belediyesi'ne akın ederek sorunlarının çözülmesini istedi.

1/K sınıfı öğretmeni İlknur Kayır ve 2B sınıfı öğretmeni Filiz Altınok’un norm kadro nedeniyle görevden alınmaları üzerine bu iki sınıfın öğrenci velileri topladıkları yaklaşık 100 imzalı dilekçe ile Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile görüşmeye geldiler. Gültekin’in köy okullarına ziyarete gitmiş olması, Kaymakam Ekrem Çalık’ın da Antalya’da bir toplantıya gitmiş olması nedeni ile görüşemeyen öğrenci velileri, topladıkları imzaları milli eğitime ulaştırılmak üzere Menteşeoğlu Mahallesi Muhtarı Ramazan Küçük’e teslim ettiler.

Görüşecek yetkili bulamayan veliler, Fethiye Belediyesi’ne geçerek, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile görüşüp, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün öğretmenlerini geri vermesi için destek istediler. Bakanlık tarafından uygulanan norm kadro nedeni ile çocuklarının öğretmenlerinin değişmesini istemeyen veliler uygulamanın haksız olduğunu dile getirdiler. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da velilerin, öğretmenlerini sahiplenme duygusuna saygı duyduğunu belirterek, “Hak aramak anayasal bir haktır. Öğretmenleriniz inşallah geri verilir. Bu konuda ben de Milli Eğitim Müdürümüze sorununuzu iletirim” dedi.

Menteşeoğlu Mahallesi Muhtarı Ramazan Küçük de konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Menteşeoğlu İlkokulu 2B sınıfında öğretmen değişikliği ile ilgili olarak tüm veliler ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek için geldik. Velilerimiz bu öğretmen deşikliğini istemiyor. Madem bu tür bir değişiklik yapılacaktı, okul sezonu başlarken yapılmalıydı. Şimdi okul yarı olmuş. Bu saatten sonra yapılan bu uygulama hiç doğru bir uygulama değil. Bu yapılan uygulama ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürümüzden yardım talep etmek için kendilerine velilerimiz ile birlikte ziyarete geldik. Ancak Milli Eğitim Müdürümüzün köy okullarına ziyarete gitmiş olmasından dolayı kendisi ile görüşemedik. Velilerimizin konu ile ilgili olarak topladığı yaklaşık 100 imzalı dilekçeyi de ben velilerimizden Milli Eğitim Müdürümüze ulaştırmak üzere kendilerinden teslim aldım” dedi.

Bazı öğrenci velileri ise yapılan uygulama ile ilgili olarak “Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı yeni düzenleme ile 5-6 yaşındaki çocuklarımızı okula göndermek zorunda kaldık. Çocuklarımız daha neyin ne olduğunu bilmedikleri anda onları okula ve öğretmenlerine alıştırmak için onca çaba sarf ettik. Çocuklarımız tam öğretmenlerine alışmışken öğretmen değişikliği yapılıyor. Biz yapılan değişikliğe karşı değiliz bu değişiklik okul başlamadan yapılmalıydı. Şimdi biz 1-2 ay da yeni öğretmene çocuklarımızın alışması için uğraşacağız ve çocuklarımız için ne yazık bu yıl bitti sayılır. Okul yarı olmuş öğretmen değişikliği yapılıyor biz öğrenci velileri olarak yapılan bu uygulamayı doğru bulmuyoruz” diye konuştular.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.