Veliler projeye dahil oldu

Milas Semiha Altunkan İlk-Ortaokulu öğrenci velileri, ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında okulda üç dalda verilen kurslarla eğitim görüyor.Çocuk gelişimi, halk oyunları ve dikiş-nakış alanlarında eğitim gören yaklaşık...

Veliler projeye dahil oldu

Milas Semiha Altunkan İlk-Ortaokulu öğrenci velileri, ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında okulda üç dalda verilen kurslarla eğitim görüyor.

Çocuk gelişimi, halk oyunları ve dikiş-nakış alanlarında eğitim gören yaklaşık 100 anne veli, kurslar sayesinde önemli bilgi ve deneyimleri kazanma fırsatı buluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Halk Eğitim Müdürlükleri arasında kurulan işbirliği ile yürütülen Okullar Hayat Olsun Projesi öğrenci velilerinin de eğitime dahil edilmesine imkan veriyor. Milas Semiha Altunkan İlk-Ortaokulu da öğrenci velilerinin eğitime katıldığı okullardan birisi. Projeyle birlikte anne veliler; çocuk gelişimi, halk oyunları ve dikiş-nakış alanlarında açılan kurslara katılıyor. Alanlarında uzman öğretmenlerin eğitimleriyle bilgi ve becerilerini arttıran, geliştiren yaklaşık 100 veli, kurslarla yaşamlarında olumlu değişiklikler oluştuğunu belirtiyor.

Kurslardan çocuk gelişimi eğitimine katılan anneler, çocuklarıyla nasıl iletişim kuracaklarını örnekler eşliğinde öğrenirken; dikiş-nakış kursuna katılanlar da Türk motiflerini işleyerek sergi açmayı planlıyor. Bir diğer kurs olan halk oyunları eğitimi de ilgi gören kurslar arasında… Anne veliler bu kursa katılarak sağlıklı yaşamı ve halk oyunlarını iyi bir şekilde sahnelemeyi amaçlıyor.

Katılım sevindirdi

Projenin okulda gerçekleştirmesinde büyük emeği bulunan Semiha Altunkan İlk-Ortaokulu Müdürü Şükrü Karaköse, bu tür kursların bireysel ve aile yaşamı anlamında insanlara büyük fayda sağladığının altını çizerek, “Okulumuzun öğrencilerinin yanı sıra anne velilerimizin okula alışkanlığının sağlanması ve okulda eğitim görmeleri için Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak kurslar açtık. Talebin fazla olması nedeniyle üç alanda açılan kurslara iki ayrı gruplar halinde devam ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda da 100’den fazla annemize okuma-yazma kursu açarak onların eğitilmesini sağladık. Velilerimizin eğitime katılmaları bizleri mutlu ediyor. Öğrencilerimizin ailelerini bu kurslara ilgi gösterdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.