Veliler okulun taşınmasına tepkili

Fethiye ilçesinde 1963 yılından 1966 yılına kadar Fethiye İlkokulu, o yıldan bu yana 48 yıldır Fethiye Lisesi ve son 3 yıldır da Fethiye Lisesi ve Fethiye Fatih Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okulun taşınması velilerin tepkisini...

Veliler okulun taşınmasına tepkili

Fethiye ilçesinde 1963 yılından 1966 yılına kadar Fethiye İlkokulu, o yıldan bu yana 48 yıldır Fethiye Lisesi ve son 3 yıldır da Fethiye Lisesi ve Fethiye Fatih Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okulun taşınması velilerin tepkisini çekti.

Veliler biri yüklü vaziyette diğeri boş haldeki iki nakliye kamyonunun dışarıya çıkmasını önlemek için okulun demir kapılarına da kilit vurdu. Kamyonun üzerine “48 yılı taşıyamazsınız. Fethiye halkı okuluna geleceğine sahip çık” yazılı afişler asan veliler Fethiye okullar kampus alanına yeni yapılan Fatih Anadolu Lisesinin fiziki olarak büyük eksiği bulunduğunu, elektriğinin olmadığını belirterek okulun inşaatının tamamen bitinceye kadar taşınmaya imza vermeyeceklerini topladıkları yüzlerce imza ile birlikte hukuki süreç başlatıp yürütmeyi durdurma kararı çıkartacaklarını söyledi. Aralarında CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Yavuzoğlu, ADD Fethiye Şube Başkanı Murat Haydar Topçu, Eğitim- Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk, TEMA vakfı Fethiye temsilcisi Okyay Tirli, veliler, öğretmenler ve öğrencilerinde bulunduğu eylemci grup sık sık protesto alkışında bulundu. Okul aile birliği başkanı Sibel Yavuzoğlu bazı velilerle Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip görüşmeler yaptıktan sonra gelen bir talimatla kamyona yüklenen sıra ve masalar alkışlar arasında bir bir indirildi.

Afiş tartışma yarattı

Bir tarafta kamyondan sıra ve masalar indirilirken diğer tarafta birkaç genç üzerinde “ teslim olma okuluna sahip çık” yazılı afiş asmak isteyince polisler uyarıda bulundu. Gençlerin astığı afiş kısa sürede velilerin de araya girmesiyle asıldığı yerden indirildi. Bu sırada gençlerle polisler arasında küçük bir tartışma yaşandı.

Hukuki süreç başlatılacak

Eyleme katılan öğretmen Bayram Özkan,48 yıllık okulun eşyalarını henüz fiziki yapısı tamamlanmamış okula götürülmek istendiğini belirterek, "48 yıllık okulu yok hale getirdiler. Norm fazlalığı diye öğretmenleri hemen her yere sürdüler. Fethiye halkı olarak bu konuda direnmeliyiz" dedi.

Eğitim-Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk de, bir veli olarak burada olduğunu söyleyerek, “Çocuğum bu yıl üniversite sınavına girecek. Burada 48 yıllık bir okul vardı. Bu okulu buradan alıp inşaatı tamamlanmamış, akıllı tahtaları, elektriği, suyu ve benzeri ihtiyaçları sağlanmamış okula taşımak için 2 kamyon gönderildiğini duyunca tepki göstermek zorunda kaldık. Okul aile birliği ve veliler olarak binlerce imza topladık. Bu imzalı dilekçeleri yetkililere göndereceğiz. Hukuki süreçte başlattık. Yürütmeyi durdurma kararı aldırmak için gerekli dava açıyoruz. “dedi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.