Vekilin köyünün camisi açıldı

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden’in doğduğu Menteşe İlçesi Kıran Mahallesinde 14 ayda yapımı tamamlanan Selçuklu mimarisine uygun caminin açılışı yapıldı. Cami açılış törenine Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer,...

Vekilin köyünün camisi açıldı

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden’in doğduğu Menteşe İlçesi Kıran Mahallesinde 14 ayda yapımı tamamlanan Selçuklu mimarisine uygun caminin açılışı yapıldı. Cami açılış törenine Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özavşar, kamu kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Cami açılış töreni öncesi mahalle meydanında protokol ve vatandaşlara iftar yemeği verildi. Törende konuşan ve aynı köyde doğan, caminin yapılması için büyük katkı veren Ak Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, caminin 14 ayda tamamlandığını belirtirken, “Ruhsat almamız 5 yıl sürdü. Yapımı 14 ayda tamamlandı. Cami yapılırken, hayırsever vatandaşlarımızın büyük katkıları oldu. Selçuklu mimarisine özgün camimiz 550-600 kişi aynı anda ibadet yapabilmesine imkân tanıyor. Cami inşaatımızda ustalar en iyisini yapmak için gayret sarf etti ve mahallemize çok güzel bir ibadethane kazandırdık. 200 yıldır camilerimiz biraz öksüz, camilerimiz biraz yetim ve camilerimiz sahipsiz. İnsanlarımız tüm sıkıntılara ve zorluklara rağmen, cami yapmaya çalıştılar” dedi.

Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, “Kıran mahallesindeki insanlarımız mahallelerine bir cami, bir mabed yaptırmak için önce niyetlerini, sonra yüreklerini, sonra emeklerini birleştirerek bu eserin ortaya çıkarılmasına vesile olmuşlar. Herkes biliyor ki, yeryüzü her bir mü’min için bir mescittir. Ancak Müslümanlar camileri ihtiyaç duyarlar. Allah, camilerin cemaatlerine ihtiyaç duyacağı günlerin şiddetinden bizleri muhafaza buyursun” dedi.

Kıran Mahallesindeki cami açılışı Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın okuduğu dua ile açılırken, törene katılan protokol açılış sonrası akşam namazını da camide kıldı.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.