Vekil artık köprüden geçecek!

Eşen Çayının iki yakasında bulunan Demirler ve Korubükü Köylüleri yıllardır bir kum ocağı firmasının yaptığı basit köprüden ulaşımını sağlıyordu. Bahse konu köprü bir müddet sonra yıkılınca köylüler bu sefer...

Vekil artık köprüden geçecek!

Eşen Çayının iki yakasında bulunan Demirler ve Korubükü Köylüleri yıllardır bir kum ocağı firmasının yaptığı basit köprüden ulaşımını sağlıyordu. Bahse konu köprü bir müddet sonra yıkılınca köylüler bu sefer akaryakıt bidonlarından bir sal yaparak ulaşımlarını sağlamaya başladı.

2011 genel seçimleri öncesinde milletvekili adayı sıfatıyla bu iki köyde seçmenle buluşan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, bir köyden diğerine geçerken yöre halkı gibi sal üzerinden karşıya geçerek bir nevi köylünün yaşadığı sıkıntıya dikkat çekmek istemişti. Ulusal medyada da yer bulan bu hareketinden sonra Ali Boğa, İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ile birlikte köyde köprü vaadinde bulunmuş, köprünün yapımının devlet ve vatandaş işbirliği ile yapılacağı konuşulmuştu.

İki köyün yanı sıra Eşen, Kumluova, Karadere gibi yerlerin de Saklıkent ve Arsa gibi yerlerle olan mesafesini de 30 km’den daha fazla kısaltacak olan köprüyle ilgili Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale yapıldı. Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılan ve Kaymakam Ekrem Çalık’ın başkanlık ettiği ihaleyi 840 bin TL artı KDV ile ihale edildi.

3 ayda bitirilecek

Köprüyle ilgili bilgi veren İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Turhan, yapımından sonra yolu 30 km’den fazla kısaltacak olan köprünün 7 metre genişliğinde, 51,5 metre uzunluğunda ve 5 metre yükseklikte olacağını ve iş tesliminden itibaren 93 iş gününde tamamlanacağını kaydettti. Köprü, iki gözlü forekazıklar üzerine kurulacak

Milletvekili Ali Boğa ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette köyün ulaşımda yaşadığı sıkıntılara bizzat şahitlik ettiklerini hatırlatan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, “O günlerde siyasi kaygılar bir yana köprünün bir an önce yapılmasıyla ilgili her türlü gayreti göstereceğimizi deklare etmiştik. Farklı siyasi partilerin bunu bir seçim vaadi olduğunu ve hayata geçmeyeceği yönünde spekülatif söylemleri vardı. Köprü yapıldıktan sonra, sadece Demirler ve Korubükü köyünün değil, bölgedeki tarımla uğraşan pek çok kişinin Eşen Hal’ine ulaşımını kolaylaştıracak ve Saklıkent’e ziyarete gidecek Jeep safarilerin de kullanabileceği bir güzergâh olacak. Ben özellikle Milletvekilimiz Ali Boğa’ya o gün verdiği sözü yerine getirdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.