Vatandaşlara sahte para uyarısı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Milas Grup Amirliği ekipleri, Milas Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satışı ve Salı Pazarı’nda alışveriş yapan...

Vatandaşlara sahte para uyarısı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Milas Grup Amirliği ekipleri, Milas Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satışı ve Salı Pazarı’nda alışveriş yapan vatandaşları ‘sahte para’ konusunda uyardı.

Milas KOM Grup Amirliği ekipleri, kurban satış pazarındaki satıcıları, sahte paraya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, vatandaşa dağıttıkları broşürlerle de sahte ile gerçek banknotun arasındaki farkları anlattılar.

Geçmiş yıllarda özellikle bayrama bir-iki gün kala yaşanan yoğunluğu fırsat bilerek piyasaya sahte para sürüldüğüne dikkat çeken ekipler; “Birileri sizlerin emeğini bir anda alıp götürüyor. Böyle bir şeyin yaşanmaması için dikkatli olun, şüphelendiğiniz de pazaryerindeki zabıta ve görevli polis memurlarından yardım isteyin. Kimsenin canı yanmasın” diyerek, özellikle elinde birkaç kurbanlık bulunan köylü üreticileri uyardılar.

Oldukça geniş bir alanda kurulan Milas Hayvan Pazarı’ndaki tüm satıcı vatandaşları tek tek gezerek sahte para konusunda uyaran ekiplere bazı bölümlerde, pazaryerinde görevli zabıtalar da eşlik etti.

Milas KOM Grup Amirliği ekipleri, kendileriyle birlikte alanda dolaşan zabıtalara da ellerindeki broşürlerden vererek, görevli zabıta personelinin de bu konuda duyarlı olmalarını istediler.

Ekipler Salı Pazarı’nda

Milas Hayvan Pazarının ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Milas Grup Amirliği ekipleri bu kez Ege Bölgesi’nin otantik 10 halk pazarından biri olan ilçedeki Salı Pazarı’nda da benzer bir çalışma yaptılar. Ekipler tüm Pazar yerini dolaşarak Pazar esnafını sahte paraya karşı uyardı. Esnafa broşür de dağıtan ekipler, sahte ile gerçek banknot arasındaki farkı anlattılar.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.