Vatandaşlar orman yangınında seferber oldu

Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında vatandaşların da yardımıyla facia ucuz atlatıldı. Yangında 1 Orman işçisi de elinden yaralandı.Marmaris'e bağlı Hisarönü Köyü Değirmenyanı Mahallesinde önceki gün saat 14.00 ...

Vatandaşlar orman yangınında seferber oldu

Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında vatandaşların da yardımıyla facia ucuz atlatıldı. Yangında 1 Orman işçisi de elinden yaralandı.

Marmaris'e bağlı Hisarönü Köyü Değirmenyanı Mahallesinde önceki gün saat 14.00  sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerinin hemen yanında başlayan yangına vatandaşlar da müdahale etti. Çevredeki vatandaşlar bir yandan yangına müdahale ederken bir yandan da Orman İşletme ekiplerine haber verdi. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 20 arazöz 2 helikopter 200 Orman İşçisi müdahale etti. Yaklaşık iki saat süren müdahalenin ardından alevler kontrol altına alındı.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, Yangının vatandaşların zamanında haber vermesi nedeniyle hemen kontrol altına alındığını ve büyümeden söndürüldüğünü söyledi. Şahin yangının evlerin çok yakınında başlamasının tehlike oluşturduğunu ancak ekiplerin zamanında müdahalesiyle alevlerin evlere sıçramasının önüne geçildiğini söyledi.

Yangına şahit olan vatandaşlardan bazıları da yangının mahallenin ve evlerin hemen yakınından başlayarak ormana doğru ilerlediğini ve alevlerin bir anda ormanı sardığını söyledi.Yangında 5 dekarlık alan yandı.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.