Vatandaşlar Ölüm Yolunu kapattı

Yatağan da Pazar günü Yatağan Milas karayolu üzeri İnönü Bulvarında bir grup vatandaş yol kapatma eylemi yaptı. Bilindiği üzere geçtiğimiz gün Okul çıkışı evine giden 9 yaşındaki kız öğrenci Elif Gürler, İnönü bulvarında...

Vatandaşlar Ölüm Yolunu kapattı

Yatağan da Pazar günü Yatağan Milas karayolu üzeri İnönü Bulvarında bir grup vatandaş yol kapatma eylemi yaptı. Bilindiği üzere geçtiğimiz gün Okul çıkışı evine giden 9 yaşındaki kız öğrenci Elif Gürler, İnönü bulvarında Tosun kavşağında yolun karşısına geçmeye çalışırken, bir kamyonetin çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.

Elifin yakınları ve bir grup vatandaş yol kapatma eylemi yaparak Yatağan Milas karayolunu bir süre trafiğe kapattılar. Buraya üst ve ya alt geçit yapılması isteyen vatandaşlar seslerinin duyulası gereken önlemlerin alınması için bir hafta süre verdiler. Yol kapatma eylemi sırasında Yatağan Emniyet müdürü Ali Özher, ve polis ekipleri eylemin Yapıldığı İnönü Bulvarına geldi. Eylem boyunca bazı araçlar alternatif yolları kullandı.

Burada eylemciler adına konuşan Cafer Kaloğlu ; ‘Bizler artık gazetelerin 3. sayfa haberlerinde çıkmaktan bıktık. 3 Gün önce burada yine Elif kızımızı kaybettik. Buraya koyun çitisi gibi çift çekmek çözüm değil. Burada Pazaryeri ver okullar var. İsteğimiz buraya üst veya alt geçit yapılarak çözüm bulunmasıdır. . Yaptık kullana yok bahane olmamalı. Yaptırım uygulanabilir. Hiçbir siyasi amacımız yoktur, kanayan yüreklerin sasi olmaya geldik. Bana bir şey olmaz mantığı olmamalı. Yarın ne olacağını bilemezisin. Bu güne kadar bu yolda çok sayıda can verdik insanlar ölmesin öldükten sonra değil ölmeden önlem alınmalı. Biz isterdik burada Yatağan ve Büyükşehir Belediye yetkilileri ve kara yoları yetkilileri olsun. Ama eylemimiz bitmedi gelecek haftaya kadar sesimize kulak verilmezse önlem sözü alamazsak haftaya Pazar saat 13.30 yine buradayız’ dedi.

Eylem olaysız sona ererken bazı vatandaşlar buradaki trafik lambalarının da düzgün yanmadığını arızalı olduğunu ifade ettiler.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.