Vatandaşlar gürültü denetimi istedi

Milas’ta son dönemde artış gösteren gürültü kirliliğinden şikayet eden vatandaşlar, meclis toplantısı kararıyla kurulan Çevre Denetim Birimi’nin gürültü kirliliği konusunda kapsamlı bir çalışma yapmasını istiyor.Milas’ta...

Vatandaşlar gürültü denetimi istedi

Milas’ta son dönemde artış gösteren gürültü kirliliğinden şikayet eden vatandaşlar, meclis toplantısı kararıyla kurulan Çevre Denetim Birimi’nin gürültü kirliliği konusunda kapsamlı bir çalışma yapmasını istiyor.

Milas’ta son dönemde artış gösteren yüksek ses sorunu, meclis toplantısı kararıyla kurulan Çevre Denetim Birimi’ne rağmen büyüyor. Araçlardaki müzik sistemlerinde ve işletme tanıtımlarında kullanılan yüksek ses, vatandaşları rahatsız ediyor.

Genellikle gece saatlerinde türeyen duyarsız araç sürücüleri, yüksek sesli araçla çevreyi rahatsız etmekten hiç çekinmiyor. Yüksek sesle müzik açarak yoldan geçen araçlar, önce esnafı sonra da o civarda olan herkesi rahatsız ediyor. Geçtiğimiz yıllarda yüksek sesle müzik açan bir aracın Cumhuriyet Caddesi’nden geçerken bir işletmede bulunan çerçeveyi kırdığını hatırlatan cadde esnafı, Milas Emniyet Müdürlüğü’nün acilen duruma el atmasını istiyor.

Kimi zaman dikkat çekmek amacıyla bazen de satış için psikolojik olarak etki etmek amacıyla bazı işletmelerin kullandığı gürültü terörüne, belediye tarafından hiçbir denetimin yapılmaması vatandaşları çileden çıkarıyor. Milas Belediye Meclisinin 2016 yılında yaptığı Şubat ayı olağan meclis toplantısında alınan kararla Çevre Denetim Birimi adı altında profesyonel bir ekip kurulmuştu.

Bazı düğünlerde de ses sınırının aşıldığını öne sürerek, gürültü kirliliği rahatsızlığının gece-gündüz sürdüğüne dikkat çeken vatandaşlar, “Gecemiz, gündüzümüz kalmadı. Akşam saatlerinde evimizde, gündüz ise çarşıda ve işyerlerimizde rahatsız ediliyoruz. Bunun ismi resmen tacizdir. Belediye ve Emniyet Müdürlüğü’nden yardım bekliyoruz.” diye konuşarak yetkilileri göreve davet etti.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.