Vatandaş bankalara sarı kart gösterecek

Tüketici Hakları Derneği Datça Şubesi, bankaların tüketicilerden aldığı vergilere tepki göstermek için 2 günlük ‘Sarı Kart’ eylemi düzenledi.Tüketici Hakları Derneği Datça Şube Başkanı Orhan Keskinsoy, bankaların...

Vatandaş bankalara sarı kart gösterecek

Tüketici Hakları Derneği Datça Şubesi, bankaların tüketicilerden aldığı vergilere tepki göstermek için 2 günlük ‘Sarı Kart’ eylemi düzenledi.

Tüketici Hakları Derneği Datça Şube Başkanı Orhan Keskinsoy, bankaların tüketicilerden almış olduğu haksız vergilerden dolayı bankaları uyarmak amacıyla 13-14 Mart tarihlerinde bankalara gitmeyin çağrısı yaptı.

Tüketici Hakları Derneği Datça Şube Başkanı Orhan Keskinsoy, yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bankalar, otuzdan fazla işlemde aldıkları son derece haksız ücretleriyle tüketicileri soyup, soğana çevirdiklerinin dünyada en iyi örneğini vermektedirler. BDDK’nın yaptığı açıklamaya göre 2012 yılında yalnızca kredi kartı aidatı olarak tüketicilerden 7.1 milyar lira alınmıştır. Yapılan araştırmalarda, Türkiye’deki bankaların Avrupa’daki bankalara göre tüketicileri 20 kat daha fazla soydukları anlaşılmıştır. Bankalar, yaptıkları işlemlerden ve aldıkları haksız ücretlerden dolayı tüketicilere bilgi vermemektedirler. Yasala aykırı olarak tek taraflı, dayatmacı, tüketicilerin aleyhine olan şartlarla doldurulmuş sözleşme düzenleyip tüketicilere imzalattırmaktadırlar. Bazı satıcı ve sağlayıcılar, sözleşmenin bir örneğini yasa gereği tüketicilere vermeleri gerekirken, vermemektedirler. Tüketiciler olarak bankaların doymak bilmeyen vurgun ve soygunlarına yargı kararları ve yasa tanımaz uygulamaları ile tüketici haklarına saygısız ve pervasız uygulamalarına karşı ilgili bakanları ve hükümeti gerekli önlemleri almak üzere göreve çağırıyoruz. Bankaların yargı kararı, yasa, hak, hukuk tanımaz, tüketici haklarına saygısız, bu pervasızca vurgunları ve soygunları karşısında tüketiciler olarak, tüketimden gelen gücümüzü kullanarak 13-14 Mart günlerinde bankalara gitmiyoruz. Kredi kartı kullanmıyoruz. Bankacılık işlemi yapmıyoruz. Bankalar, 365 gün tüketici avlıyorlar. 2 gün ‘Sinek avlasınlar’ diyoruz. Kredi kartı kullanan tüm tüketicileri, işçi ve memurları, emeklileri, esnafı ve hatta tüm banka çalışanlarını 13-14 Mart günlerinde bankalara gitmemeye, kredi kartı kullanmamaya ve herhangi bir bankacılık hizmeti yapmamaya çağırıyoruz. Bankalara şimdilik sarı kart çıkarıyoruz” dedi.

Aynı eylem Datça ilçesinin yanında ülke ve Muğla genelinde de 2 gün boyunca gerçekleştirirken, tüketiciler 2 gün süresince bankalara gitmeyecek ve bankalarla ilgili hiçbir işlem yapmayacaklar.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.