Vatan Görevine koştular

Vatani görevini yapacak olan 93/4 asker adayları Muğla Şehirler Arası Otobüs Terminalinde yoğun bir kalabalık eşliğinde birliklerine gönderildi. Mehmetçikler İstiklal Marşı okunarak uğurlandılar.Muğla Şehirler Arası Otogarı...

Vatan Görevine koştular

Vatani görevini yapacak olan 93/4 asker adayları Muğla Şehirler Arası Otobüs Terminalinde yoğun bir kalabalık eşliğinde birliklerine gönderildi. Mehmetçikler İstiklal Marşı okunarak uğurlandılar.

Muğla Şehirler Arası Otogarı geçen akşam 93/4 asker adaylarını uğurlamak için gelenlerin akınına uğradı. Adeta tıklım tıklım dolan otogar'da askerler tek tek gözyaşları eşliğinde vatani görevlerine uğurlandı.

Arkadaşlarının omuzlarında terminale gelen asker adayları burada davul zurna eşliğinde harmandalı oynadılar. Arkadaşları ile beraber yöresel oyunlarını oynayan asker adayları daha sonra 'en büyük asker bizim asker' 'Bu asker gidecek geri gelecek' sözleri ile arkadaşlarının ellerinde havaya fırlatıldılar.  Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde asker adayları otobüse bindikten sonra arkadaşları tarafından terminal çıkışında otobüsün önü kesildi ve İstiklal Marşı okundu. Asker adayları İstiklal Marşını asker selamı ile eşlik ettiler.

Otobüs şoförleri bu coşkuyu desteklediklerini ancak asker arkadaşlarının terminal için otobüsle tur atma isteklerinin sakıncalı olduğunu kalabalık ortamda bu durumun sıkıntı yaşattığını belirterek asker arkadaşları ve yakınlarından böyle bir talepte bulunmamaları ricasında bulunuyorlar.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.