Vanlı şehit aileleri Marmaris’te

Van Şehit Aileleri Derneği üyesi olan 40 kişilik şehit yakını grubu, üç günlük moral gezisi için Muğla’ya geldi.Polis Haftası Kutlamaları kapsamında Muğla’ya gelen şehit yakınları Fethiye, Marmaris ve Bodrum’da birer...

Vanlı şehit aileleri Marmaris’te

Van Şehit Aileleri Derneği üyesi olan 40 kişilik şehit yakını grubu, üç günlük moral gezisi için Muğla’ya geldi.

Polis Haftası Kutlamaları kapsamında Muğla’ya gelen şehit yakınları Fethiye, Marmaris ve Bodrum’da birer gün geçirecek. Güneydoğlu şehit yakınları, yaşananların Türk-Kürt meselesi olmadığını söyledi.

Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) ve Muğla Valiliği tarafından organize edilen Marmaris’in 5 yıldızlı en büyük otellerinden Gren Nature Diamond Otel’in konaklattığı Van şehit ailelerinin moral gezisiyle ilgili olarak Van Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Baki, “Ben de şehit kardeşiyim. Kardeşim İsa Baki, PKK roketi ile vurularak şehit düştü. Biz kürtüz Dilimiz, bayrağımız toprağımız ve kitabımız bir olduğu için biz buradayız. Çanakkale'de Kürt, Laz, Çerkez olan atalarımız hep beraber savaştı. Bundan sonra da beraber savaşmaya devam edeceğiz” dedi, kendilerine tatil imkanı sağlayanlara çok teşekkür etti, Muğlalı şehit ailelerini de Van'da misafir etmek istediklerini söyledi.

Şehit ağabeyi olduğunu belirten İbrahim Dağlar da, “Kardeşim 1999 yılında şehit oldu. Bunun bilinmesi lazım. Devlet biziz. Kürt-Türk diye ayırmaya gerek yok. Şimdiki Maliye Bakanımız, eski İçişleri bakanımız ve eski Cumhurbaşkanımız Turgut Özal da Kürttür. Bu gün yaşananlar Bu Kürt- Türk meselesi değildir” diye konuştu.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ise ,”Şehitlerimiz bizin için değerli birer maneviyatımızdır. Onların yakınlarını burada ağırlamak bizim için görevdir “ diye konuştu.

Güney Ege Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu’da ,”Getob olarak Vanlı şehit yakınlarımızı burada ağırlamak bizim için onurdur. Her yıl çeşitli illerimizden şehit yakınlarımızı Marmaris’te ağırlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.