Valilik’ten, “Protokol Krizi” açıklaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde yaşandığı ileri sürülen protokol krizi ile ilgili çıkan haberlerin ardından Muğla Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.Çıkan...

Valilik’ten, “Protokol Krizi” açıklaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde yaşandığı ileri sürülen protokol krizi ile ilgili çıkan haberlerin ardından Muğla Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bazı basın yayın kuruluşlarında ve internet haber sitelerinde “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” Çelenk Koyma Töreni ile ilgili “Muğla’da Protokol Krizi” başlıklı gerçeği yansıtmayan haber yer almıştır.

Çelenk Koyma Töreni, 5 Mayıs 2012 tarih 28283 sayılı Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin altıncı maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen “Atatürk anıt veya büstüne gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü tarafından çelenk konulur.” hükmü gereği gerçekleştirilmiş olup, Çelenk Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü tarafından saat 10.00’da konulmuştur.  Çelenk koyma alanına erken gelmiş olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü dışındaki,  kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de herhangi bir ayrım gözetilmeksizin protokol düzeni uygulanmadan il müdürünün yanında yer almışlardır.

Sayın Vali ve Sayın Garnizon Komutanının da bizzat katıldığı diğer etkinlikler de yönetmeliğe uygun ve planlandığı şekilde çelenk koyma töreninden 15 dakika sonra başlatılarak, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”  halkın ve gençlerin büyük bir katılımı ile coşkulu bir ortamda kutlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.