VALİ'DEN MÜDÜRLERE UYARI

Kamu kurumlarının verdiği hizmetler sırasında “Yapılmalıydı, edilmeliydi, olmalıydı” gibi kelimelerin yanlış bir yaklaşım olduğunu belirten Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “ Bu kelimeler yerine hizmeti yerine getirmek...

VALİ'DEN MÜDÜRLERE UYARI

Kamu kurumlarının verdiği hizmetler sırasında “Yapılmalıydı, edilmeliydi, olmalıydı” gibi kelimelerin yanlış bir yaklaşım olduğunu belirten Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “ Bu kelimeler yerine hizmeti yerine getirmek için adımlar atmalıyız” dedi.

Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer, 23 Eylül 2013 tarihinde yayımladığı “Muğla Valiliği Çalışma Usul ve Esasları Genelgesi” sonrası kamu kurum müdürlerinden 2013 değerlendirmesi ve 2014 yılında yapılacak çalışmalar hakkında brifing almaya başladı. Ocak ayı içinde tüm kamu kurumlarından brifing alacak olan Vali Güvençer, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, genelgenin içeriğinden gerekli mesajları almayan kurumların bulunduğunu söyledi.

“Sorumluluğumuzu bilmek zorundayız”

Valilik Özer Türk salonunda kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile bir araya gelen vali Güvençer, tüm eksiklere, doğrulara ve yanlışlara rağmen hizmet veren kurumları teşekkür etti. Vali Güvençer, “Bizler üst kamu görevlisiyiz. Yapılmalıydı, olmalıydı, edilmeliydi gibi kelimeler bizler için fantezi kelimeler. Yapılması gerekenler konusunda mutabakat sağlanmalı. Yapacağız, edeceğiz, yaptık, ettik gibi, nihayetlendirebilmek için adımlar atmalıyız. Bizler kalem oynattığımız her bir iş bir insan ihtiyacına hizmet ediyor. İşimizi son derece ciddiye almak zorundayız. Sorumluluğumuzu bilmek zorundayız” dedi.

“Genelgeyi ciddiye alın”

Vali Güvençer 23 Eylül tarihinde yayımlanan Valilik Çalışma Usul ve Esasları hakkındaki genelgenin yeteri derecede ciddiye alınmadığını belirtti. Güvençer, “Genelgenin bütününün iyi yorumlanmasını gerekir. Bu toplantıların amacı sadece ‘laf olsun, torba dolsun’ olarak algılamak hiçbir şey ifade etmez. Maksadımız bir araya gelmek ve brifing almak değil. Maksadımız işimizi ciddiye aldığımızı göstermemiz. Plan ve projelerimizi biraz daha ciddiye almak ve hesap vermek. Bu toplantının ve brifingin amacı, 2013 yılının değerlendirmesi, neler yapıldı, neler yapılmadı, eksikler nelerdir bunları konuşmak ve 2014 yılında neler yapacağız, bir önceki yıldaki hataları, eksikleri tekrar etmeme adına önemlidir” dedi.

Vali Güvençer’in ardından Sağlık İl Müdürlüğü ve İl Acil Afet Yardım Müdürlüğünden brifing aldı. Müftülük ise brifingini hazırlamayadığı için ileri bir tarihte brifingini sunacak.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.