VALİ'DEN MÜDÜRLERE UYARI

Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısı’na başkanlık eden Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerine uyarıda bulunarak, “ Toplanmış olmak için toplanmıyoruz. Amaç; daha iyiye giden...

VALİ'DEN MÜDÜRLERE UYARI

Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısı’na başkanlık eden Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerine uyarıda bulunarak, “ Toplanmış olmak için toplanmıyoruz. Amaç; daha iyiye giden bir yolda arayış.”dedi.

Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla’daki kamu kurum müdürlerinden Ocak ayı içinde aldığı bir yıllık değerlendirme ve 2014 yılı hedefleri brifinginin ardından Ocak ayı çalışmalarını içeren aylık basın bilgilendirme ve eşgüdüm toplantısında kamu kurum müdürleri Ocak ayı faaliyet raporu ve Şubat ayı hedefleri hakkında bilgi verdi.

“Toplantılar kamuoyu önündeki vicdan muhasebeniz olsun”

Toplantıya Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.İki bölümden oluşan ve yaklaşık 3 saat süren toplantı Vali Güvençer’in açılış konuşması ile başladı. Vali Güvençer, “İkinci bölümün özellikle eşgüdümü, müdahaleyi gerektirir konuların paylaşımı için bir arada olma fırsatı olsun istiyorum. İlk bölümü basın bilgilendirilmesi ve basın ile buluşma olarak adlandırabiliriz. Basın kamuoyunu temsil ediyor. Bu toplantıyı basınla buluşmanın yanı sıra önce kendi vicdanlarımızla sonra kamuoyunun önünde bir muhasebe olarak değerlendirebiliriz” diye konuştu.

Her ay toplantı yapılacak

Vali Güvençer, toplantının amacı ve içeriği ile ilgili ilk toplantıda olduğu gibi yine yayımlanan iç genelgeye atıfta bulunarak, toplantıların sadece toplanmış0 olmaktan ibaret olmadığı konusunda kurum müdürlerini uyardı. Güvençer, “Bundan sonra her ay bir araya gelip yüksek sesle, samimiyetle, bir sorgulama olmaksızın, mümkün olduğunca herkesin kendisini kamuoyunun önünde bir sorgulama fırsatı olacak. Kamu hizmeti ile ilgili olarak aylık toplantı yapacağız. Amaçladığım ortaklaşa, birlikte daha olumlu, etkili, verimli sonuç üretebilmek. Maksat toplanmak değil. Maksat daha iyiye giden bir yolda arayış. Basına bilgi vermek, bizim aylık muhasebemiz olacak. Hedefli ve programlı çalışırsak zamanı daha iyi yönetebiliriz. Belli bir zamanda ve belli bir alanda gösterilen başarı bizim insan kıymetimizi ölçmez. Eğer mutluluk verici bir başarı, yeni bir adım, yeni bir atılım söz konusu ise bu mutluluğu paylaşmalıyız. Basına özgün, nitelikli paylaşılması gereken, farklı bir proje, odaklanacak bir proje sunmanızı beklediğimi ifade ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.