Vali traktöre bindi, gübreleme yaptı

Ortaca ilçesinde düzenlenen Tarla Gününe katılan Muğla Valisi Amir çiçek, burada traktörün direksiyonuna geçerek arazide Yeşil Gübreleme yaptı.Muğla Valisi Amir Çiçek Ortaca ilçesinde İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü...

Vali traktöre bindi, gübreleme yaptı

Ortaca ilçesinde düzenlenen Tarla Gününe katılan Muğla Valisi Amir çiçek, burada traktörün direksiyonuna geçerek arazide Yeşil Gübreleme yaptı.

Muğla Valisi Amir Çiçek Ortaca ilçesinde İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yeşil Gübreleme Tarla Günü etkinliğinde çiftçilerle buluştu, Yeşil Gübreleme tekniğini çiftçilere uygulamalı olarak gösterdi.

Etkinliğe Muğla Valisi Amir Çiçek, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İl Turizm Müdürü Veli Çelik, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile daire amirleri ve çiftçiler katıldı.

Akılcı ve modern tarım uygulamaları ile verimliliğin arttırılması gerektiğini vurgulayan Vali Çiçek, "Kimyasal gübrelerle verimi arttırabiliriz ama kimyasal gübrelerin insana ve toprağa çeşitli yan etkileri olabilir. Bu nedenle yeşil gübreleme daha da önem kazanmaktadır. Yeşil gübreleme ile hem topraktaki azot ve diğer minerallerin miktarı artmakta hem de verimlilik artmaktadır. İlimizde tarımı iyileştirme aşamasında epey yol aldık. Şimdi organik tarım aşamasındayız. Organik tarımın daha da yaygınlaşması için devletimizin çiftçisine desteği artarak devam edecektir" diye konuştu.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Nazif Ekici ise, topraktaki organik madde miktarını arttıracak toprak PH'ını düşürecek ve toprağın yapısını düzenleyecek olan yeşil gübrelemenin yaygınlaştırılması için çalıştıklarını belirtti.

Fiğ ve Bakla tohumu desteği aldıklarını dile getiren tarla sahibi Erhan Ergün "16 dönüm arazide tarım yapıyoruz. Şimdiden ağaçların rengi bile değişti. 6 dönümde fiğ, 2 dönümde de bakla uyguladık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Amir Çiçek, traktör kullanarak Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Nazif Ekici ile birlikte Rotovatör yöntemi ile yeşil gübreleme işlemi yaptı.

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.