VALİ TAVLI BAFA GÖLÜ VE HERAKLİ ANTİK KENTİNDE

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Bafa Gölü civarında ve Heraklia Antik Kentinde incelemelerde bulundu. Bölge halkıyla bir araya gelerek vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Tavlı, bölgede yapılması gerekenler hakkında il müdürlerine...

VALİ TAVLI BAFA GÖLÜ VE HERAKLİ ANTİK KENTİNDE

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Bafa Gölü civarında ve Heraklia Antik Kentinde incelemelerde bulundu. Bölge halkıyla bir araya gelerek vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Tavlı, bölgede yapılması gerekenler hakkında il müdürlerine talimat verdi.

Sinem Karakaya

İlçe ziyaretlerine tüm hızıyla devam eden Muğla Valisi Orhan Tavlı, son olarak Bafa Gölü civarında ve Heraklia Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

Vali Orhan Tavlı’ya, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Büke, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak eşlik etti. Latmos Travel Seyahat Acentesi sahibi Mithat Serçin guruba mihmandarlık yaptı.

Vali Orhan Tavlı ilk olarak Bafa Mahallesindeki stadı inceledi. Vatandaşlardan Bafa’daki zeytin üretimi hakkında bilgi aldı.  Daha sonra Gölyaka Mahallesine geçen Vali Tavlı, Gölyaka’da vatandaşlar ile sorunları ve tarım hakkında sohbet etikten sonra, Gölyaka muhtarı Bülent Kalkancı ile mahallede incelemelerde bulundu. Gölyaka Mahallesinde bulunan bazı hayvan ahırlarının iyileştirilmesi ve mahalle merkezi dışında bir alan belirlenmesi konusunda talimatlarda bulundu.

Vali Tavlı, Bafa gölü ve çevresinde Kültür Turizmi ve Eko Turizm uygulamalarını yerinde inceleyerek, İl Müdürlülerinden bilgi aldı.  Karahayıt Mahallesi yakınlarındaki tepelerde bulunan Balıktaş mevkiindeki Neolitik kaya resmini de inceleyen Vali Tavlı, bölgede bulunan yürüyüş rotaları ve arkeolojik eserler hakkında bilgili aldı.

Daha sonra Kapıkırı Mahallesine geçen Vali Orhan Tavlı ve yanındaki heyet, Bizans Kalesi, Endimiyon Sunağını, yol üzerinde bulunan asırlık zeytin ağaçlarını, Kapıkırı Mahallesi eski okulu, Athena Tapınağını, Antik Agora ve Bouleuterion (Antik Şehir Meclis Binasını) incelemelerde bulundu. Kapıkırı Mahallesi hakkında mahalle muhtarı Necmettin Mekeci’den bilgi alarak vatandaşlar ile sohbet etti.

Vali Tavlı, son olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl ve Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak’a iş birliği içinde bölgede yapılması gerekenler hakkında talimatlar vererek bölgeden ayrıldı.

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.